Η πρόσκληση Άντρου για μεταγραφή και η απάντηση Αβέρωφ για μηδενιστική ρητορική και ειρωνείες

Απάντηση μέσω twitter, έδωσε στον Άντρο Κυπριανού, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά το σχόλιο του πρώτου ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο Αβέρωφ, θα του ζητήσει να πάρει μεταγραφή στο ΑΚΕΛ.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφερόταν στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά με τα θέματα των εργαζομένων και των μισθών.
Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, όλη αυτή η προσπάθεια του κ. Νεοφύτου «εντάσσεται στα πλαίσια μιας μεταμόρφωσης που στοχεύει στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές. Και εάν συνεχίσει με όλα αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλαδή, οι επισκέψεις που κάνει και ιδιαίτερα οι δηλώσεις μετά από αυτές τις επισκέψεις, θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να μεταγραφεί στο ΑΚΕΛ, με τις θέσεις που διατυπώνει», ανέφερε.
 
«Εμείς μιλάμε με πράξεις», απάντησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και συνέχισε. «Συνεχίζουμε ως κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό μας έργο και την εφαρμογή πολιτικών για το καλό κάθε πολίτη. Εσείς αρκεστείτε στις ειρωνείες και στη μηδενιστική σας ρητορική», υπέδειξε με νόημα στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Νωρίτερα σήμερα ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι, «η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ στο χάσμα μεταξύ των λίγων πλουσίων και όλων των υπολοίπων, ενώ σύμφωνα με όλες τις έρευνες, έχει αυξηθεί το ποσοστό κερδών στο ΑΕΠ κατά 7,5% κατά τα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ενώ έχει μειωθεί κατά αντίστοιχο αριθμό το ποσοστό εργασίας στο ΑΕΠ. «Έχασαν δηλαδή, οι εργαζόμενοι και κέρδισαν τα κέρδη, δηλαδή οι επιχειρηματίες. Εάν ο κ. Νεοφύτου το θεωρεί αυτό ως κατόρθωμα, είναι δικαίωμά του. Όμως εμείς έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση».


Θεωρούν, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι από τις πολιτικές στα ζητήματα οικονομίας πρέπει να ωφελούνται οι πολλοί και όχι οι λίγοι και εκλεκτοί.
 
«Δεν ξέρω ποιον Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψω» συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ότι τον άκουσε να δηλώνει ότι είναι θετικό το γεγονός πως μειώθηκε η ανεργία, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ν’ αυξηθούν οι μισθοί. Πριν από δύο εβδομάδες, είπε, ο κ. Νεοφύτου «εκόμπαζε ότι ο μέσος μισθός στην Κύπρο είναι 1938 ευρώ και είναι πάρα πολύ υψηλός. Τώρα διαπιστώνει ότι πρέπει να ανέβουν οι μισθοί», είπε.

 

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»