Στη ζυγαριά η Γιωρκάτζη

Κάθε άλλο παρά κλειστό είναι για το Προεδρικό το θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας  Χρυστάλλας  Γιωρκάτζη, της οποία η παραμονή ή όχι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα λάβει προσεχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το καλό κλίμα που κυριάρχησε στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα Νίκος Αναστασιάδης και  Χρυστάλλα  Γιωρκάτζη ερμηνεύτηκε από κύκλους της κ. Γιωρκάτζη ως διάψευση των πληροφοριών που δημοσίευσε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, περί άσκησης πιέσεων για παραίτηση της, όπως συνέβη και  με τον προκάτοχο της Πανίκο Δημητριάδη.
Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ πιο σύνθετα. Εξάλλου, ούτε το Προεδρικό, ούτε η Γενική Εισαγγελία διέψευσαν τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενώπιον του εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναθέσει σε ιδιώτη δικηγόρο  την κατάθεση αίτησης στο Δικαστικό Συμβούλιο ( Ανώτατο Δικαστήριο) για παύση της κ. Γιωρκάτζη.
Οι πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ  επιμένουν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις τις οποίες θα δρομολογήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού ζυγίσει τα δεδομένα θα αποφασίσει οριστικά για τον χειρισμό της υπόθεσης, η οποία του προκαλεί πολιτικό κόστος.
Η μία επιλογή του Προέδρου είναι να ζητήσει την παύση της κυρίας Γιωρκάτζη από το Ανώτατο Δικαστήριο, είτε μέσω της Γενικής  Εισαγγελίας είτε μέσω ιδιώτη δικηγόρου. Η άλλη επιλογή για τον  Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι να παγώσει το θέμα με την προσδοκία ότι θα… ξεχαστεί.
« Η δεύτερη επιλογή δεν είναι καν επιλογή» υποστηρίζουν όσοι θεωρούν ότι το κόστος μία αναδίπλωσης θα είναι μεγαλύτερο για τον Πρόεδρο μετά από όσα συνέβησαν και ιδιαίτερα μετά από όσα ο Πρόεδρος καταλόγισε στην κ. Γιωρκάτζη, ο οποίος πολλές φορές δημοσίως δήλωσε ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί με την παύση της. 
 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»