Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αρχίζει σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στη Σόφια της Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεβ στην Πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι, όπου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην πλατεία.
 
Ακολούθως, θα μεταβεί στο κτήριο της Προεδρίας, όπου θα παρακαθίσει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ράντεβ την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπόρισοβ, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
 
Απόψε ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.
 
Εξάλλου, αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Βουλγαρίας – Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Κύπρου και Βουλγαρίας, καθώς και των Επιχειρηματικών Συνδέσμων των δύο χωρών.
 
Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο, στο Πατριαρχείο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας κα Τσβέτα Καραγιάντσιεβα, στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης, με θέμα τα 60 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Κύπρου - Βουλγαρίας, που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σόφια. Στα εγκαίνια θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.
 
Στην κυπριακή αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ