Δευτέρα 30 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στήριξη στις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό από Δένδια

  24/02/2020 22:57
Στήριξη στις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό από Δένδια

Στήριξη στις προσπάθειες ΓΓ ΟΗΕ για επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό από Δένδια

  24/02/2020 22:57
Η Ελλάδα, ως χώρα γειτονική της Λιβύης, άμεσα επηρεαζόμενη από τις εξελίξεις εκεί και ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, έχει και ρόλο και λόγο ως προς την κατάσταση στη Λιβύη, ανέφερε o Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Παράλληλα εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες του ΓΓ για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

"Εξελίξεις που συμπεριλαμβάνουν παράνομες ενέργειες που υποδαυλίζουν τη σύρραξη και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" , επισήμανε ο κ. Δένδιας σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση. Επίσης ο κ. Δένδιας εξέφρασε την σθεναρή υποστήριξη της χώρας στην προσπάθεια πολιτικής επίλυσης της λιβυκής κρίσης υπό τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Χασάν Σαλαμέ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον κ. Γκουτέρες και για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουμε σταθερά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη επ` ευκαιρία της αυριανής συμμετοχής του Υπουργού Εξωτερικών και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις εργασίες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό. Επίσης, κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο κ. Δένδιας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Αρμενίας και του Μπαχρέιν.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας