Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δέσμευση Γκουτέρες για κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τον Απρίλιο

  24/02/2020 15:43
Δέσμευση Γκουτέρες για κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τον Απρίλιο

Δέσμευση Γκουτέρες για κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τον Απρίλιο

  24/02/2020 15:43

Την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ είχε στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη, συζήτησε με τον Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με τις τουρκικές έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας που ξεφεύγουν του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας, όπως φυσικά και τις δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου που είναι σε πλήρη αντίθεση, ανάμεσα σε άλλα, με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
 

«Σημειώνω την ικανοποίηση του Γενικού Γραμματέα για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 2019, όπως επίσης την ξεκάθαρη δέσμευση και ετοιμότητά του για να προχωρήσει η όλη διαδικασία αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία στις κατεχόμενες περιοχές», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης

Και προσθέτει: «Μια διαδικασία που, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τη συζήτηση, θα πρέπει να λάβει χώρα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα ενισχύει την προσπάθεια, έτσι ώστε να δύναται να οδηγήσει σε θετική κατάληξη, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και για τα μνημόνια που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη ενώ ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Αναστασιάδη στους ηγέτες των Μονίμων Μελών του ΣΑ για το Βαρώσι

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας