Βλέπει Γκουτέρες και Λαβρόφ στη Γενεύη ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στη Γενεύη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλιδης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία για να συμμετάσχει στο Τμήμα Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που πραγματοποιείται από τις 24 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου σήμερα το πρωί, και αναμένεται να προσφωνήσει την ολομέλεια του Σώματος την Τρίτη, στις 12:00 ώρα Κύπρου.
 
Εξάλλου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γενεύη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, επίσης, συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michelle Bachelet, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi, τη Γενική Διευθύντρια του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη και Γενική Γραμματέα της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό Tatiana Valovaya, τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης António Vitorino, τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας Yousef Al Othaimeen, και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Peter Maurer.
 
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης θα τελέσει από κοινού με την Υπουργό για θέματα Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας Damares Alves, τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης που συνδιοργανώνουν στο Παλάτι των Εθνών οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες των δύο χωρών, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων. 
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τη Γενεύη το πρωί της Τετάρτης.
 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη