Υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων της "τραπεζικής ληστείας" η Θεοχάρους

"Οι μηχανισμοί του κράτους πρέπει να ενεργοποιηθούν για να αποζημιωθούν τα θύματα της μεγάλης τραπεζικής ληστείας και να ενισχυθούν οι τάξεις που έχουν φτωχοποιηθεί και δεν τα καταφέρνουν", δήλωσε στο Παραλίμνι η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, στο πλαίσιο περιοδείας στην επαρχία Αμμοχώστου.
 
Όπως είπε η κ. Θεοχάρους, «τα προγράμματα της Αλληλεγγύης συνίστανται στην αντιμετώπιση της φτωχοποίησης, στην τιμωρία των ενόχων του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος και της κλοπής του εθνικού μας πλούτου», ενώ επανέλαβε την ανάγκη ενεργοποίησης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης το οποίο παραμένει αναξιοποίητο από το 2013, μετά το κούρεμα καταθέσεων.
 
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «ο κόσμος πρέπει να νιώσει την κρατική μέριμνα, όχι μέσα από εξαγγελίες προεκλογικές» και έκανε λόγο για  «άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στον προεκλογικό αγώνα με εξαγγελίες που ενδεχομένως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ».

Αφού είπε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα που πραγματικά να μπορέσουν να βοηθήσουν τον κόσμο να ανακουφιστεί, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, λέγοντας ότι υποφέρει διότι στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον εποχιακό τουρισμό.

Η Αλληλεγγύη, είπε, έχει προτάσεις για να διαφοροποιηθεί το τουριστικό προϊόν, να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, να παραταθεί η περίοδος της τουριστικής δραστηριότητας και «κυρίως για να αναπτυχθούν και άλλοι τομείς όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή, η δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών με συναφή ενδιαφέροντα, και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με την χρησιμοποίηση του νοσοκομείου του Παραλιμνίου».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια