ΚΕ: Απαντά στο ΑΚΕΛ για τις δηλώσεισ περί αυταρχικών κυβερνώντων

Ειρωνεύονται την Κυβέρνηση αυτοί που έφεραν τον όλεθρο και την συμφορά και ας μην προκαλούν άλλο υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντώντας στο ΑΚΕΛ.

Στην γραπτή απάντηση αναφέρεται ότι είναι τουλάχιστον θράσος "αυτοί που παρέλαβαν μια ακμάζουσα και ευημερούσα Κύπρο το 2008 και παρέδωσαν το 2013 όλεθρο και συμφορά, να μιλούν για τάχα αυταρχικούς κυβερνώντες που προάγουν την αδικία και την αυξανόμενη ανισότητα".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δυστυχώς για αυτούς ο κυπριακός λαός και μνήμη και κρίση έχει και θυμάται πώς ζούσε πριν το 2008 και σε ποια κατάσταση τον έφεραν το 2013, "θυμάται αυτούς που με την πολιτική τους οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε 22 συνεχείς υποβαθμίσεις με αποτέλεσμα την έξοδο της χώρας από τις διεθνείς αγορές και αυτούς που με την πολιτική τους διπλασίασαν το δημόσιο χρέος και αφαίμαξαν τα ταμεία κατασπαταλώντας τους κόπους του κυπριακού λαού".

Ο Αναπληρωτής ΚΕ ανέφερε ότι ειρωνεύονται την Κυβέρνηση σήμερα αυτοί με τους οποίους η Κύπρος "έζησε τον εφιάλτη της στάσης πληρωμών μήνα με μήνα, αυτοί που κούρεψαν το ελληνικό χρέος χωρίς αντάλλαγμα για τις κυπριακές τράπεζες και τις έφεραν στην ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης,αυτοί που είχαν στο πηδάλιο της οικονομίας τους τραπεζίτες και προέβλεπαν ότι η οικονομική κρίση δεν θα άγγιζε την Κύπρο, αυτοί που στα χέρια τους κατέρρευσε η Λαϊκή Τράπεζα φορτώνοντας στις πλάτες του κυπριακού λαού 8,5 δις ευρώ ELΑ για να περάσουν οι προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το κούρεμα των καταθέσεων".

Ειρωνεύονται, προσθέτει, "αυτοί με τους οποίους ο κυπριακός λαός έμαθε τι σημαίνουν κοινωνικά παντοπωλεία, αυτοί με τους οποίους έμαθε τι σημαίνει ανεργία εκτοξεύοντας την από το 3% στο 15%, αυτοί που έφεραν τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στην Κύπρο τολμούν να ειρωνεύονται σήμερα την Κυβέρνηση επειδή με τη σοβαρή και συγκροτημένη οικονομική πολιτική και σχεδιασμό της και σεβόμενη τις θυσίες του λαού, έδιωξε την Τρόικα και επανέφερε την κυριαρχία στη χώρα μας, την Τρόικα που το ΑΚΕΛ κάλεσε στην Κύπρο".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ειρωνεύονται την Κυβέρνηση διότι ξανάβαλε την Κύπρο τις διεθνείς αγορές για να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της, δημιούργησε πρωτογενή πλεονάσματα και έφερε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη με ποσοστό 2,7 το πρώτο τρίμηνο του 2016, δημιουργώντας ικανοποιητικά ρευστά διαθέσιμα για να σταματήσει ο λαός και η χώρα να νιώθει την ανασφάλεια της στάσης πληρωμών και ειρωνεύονται την Κυβέρνηση διότι από το 16% έριξε την ανεργία στο 12,1%.

"Και όλα αυτά η Κυβέρνηση τα πέτυχε ολοκληρώνοντας το μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς επιπλέον μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις ή με αύξηση φορολογιών πέραν από αυτές που η Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ επέβαλε το Δεκέμβριο του 2012", καταλήγει ο Αναπληρωτής ΚΕ.

Δειτε Επισης

Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»