Διήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Σόφια, της Βουλγαρίας, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Σόφια, τη δεύτερη κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επαφές με την ηγεσία της Βουλγαρίας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, ενώ θα χαιρετίσει επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν Κύπριοι και Βούλγαροι επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεβ στην Πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην πλατεία.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο κτήριο της Προεδρίας, όπου θα παρακαθίσει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ράντεβ την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα μεταβούν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο κτήριο του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπόρισοβ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει το επιχειρηματικό φόρουμ Βουλγαρίας – Κύπρου, στο οποίο θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος Ράντεβ.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Κύπρου και Βουλγαρίας, καθώς και μεταξύ των Επιχειρηματικών Συνδέσμων των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας κα Τσβέτα Καραγιάντσιεβα.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, με θέμα τα 60 χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων Κύπρου - Βουλγαρίας, που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σόφια. Στην έκθεση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Κατά τις επαφές του στη Σόφια, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία κ. Μάριος Κουντουρίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Έλενα Μηνά, το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Παντελής Παντελίδης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.   

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων