Ποια νομοθετήματα ψήφισε η Βουλή στην Ολομέλεια της Παρασκευής

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ και στοχεύει στην άρση της διαχρονικής αδικίας εις βάρος των προσφύγων και άλλων προσώπων, λόγω της μη έκδοσης πιστοποιητικού βεβαίωσης υποβολής δήλωσης ακινήτων προς τους κληρονόμους ή τους δικαιούχους μετά τον θάνατο του ενδιαφερόμενου φυσικού προσώπου ή τη διάλυση του ενδιαφερόμενου νομικού προσώπου. 
 
Η ρύθμιση αφορά κατεχόμενες περιουσίες και όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας, ο νόμος που ψηφίστηκε κατοχυρώνει και θωρακίζει τις περιουσίες στα κατεχόμενα.
 
Με το νόμο επέρχεται τροποποίηση  του νόμου για τα  Επαρχιακά  Κτηματολογικά Γραφεία  Αμμοχώστου  και  Κυρηνείας, έτσι ώστε ο διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου  και  Χωρομετρίας να  εκδίδει  σε οποιοδήποτε  πρόσωπο  το  οποίο  έχει  συμφέρον  επί ακινήτου ως δικαιούχος συμβατικού δικαιώματος δυνάμει σχετικής  σύμβασης  πώλησης  βεβαίωση  υποβολής δήλωσης  του  εν  λόγω  συμβατικού  δικαιώματος  και  η βεβαίωση  αυτή να  αποτελεί  μόνο  τεκμήριο  περί  της υποβολής  της  δήλωσης. 
 
Επιπρόσθετα, σε περίπτωση  θανάτου  του  ενδιαφερόμενου  φυσικού προσώπου ή  διάλυσης  του ενδιαφερόμενου  νομικού προσώπου,  ο  διευθυντής  του  Τμήματος  Κτηματολογίου και  Χωρομετρίας  θα  εκδίδει  στον  διαχειριστή  της περιουσίας  ή/και  στους  κληρονόμους  βεβαίωση υποβολής  δήλωσης  του  εν  λόγω  συμβατικού δικαιώματος.
 
Περαιτέρω η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμους δύο νομοσχέδια για ρυθμίσεις που αφορούν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
 
Συγκεκριμένα, με τον ένα νόμο διασφαλίζεται η προστασία των  δικαιούχων  στο  πλαίσιο των  ασφαλιστικών συμβάσεων σε περίπτωση που δεν υπάρξει σχετική συμφωνία με την ΕΕ.
 
Με τον δεύτερο νόμο ρυθμίζεται ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μη θεωρείται κράτος μέλος σε σχέση με την επιβολή ΦΠΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ΗΒ με την ΕΕ.
 
Κατά τη συζήτηση και έγκριση κανονισμών για σχέδια υπηρεσίας, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου επανέλαβε την αντίρρηση του στο γεγονός ότι στα σχέδια υπηρεσίας είναι ζητούμενο προσόν η γνώση της ελληνικής και της αγγλικής ή άλλης ξένης γλώσσας στο ίδιο επίπεδο. Ο κ. Ευσταθίου παρατήρησε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μοναδική στην ΕΕ που εξισώνει τη γνώση της επίσημης γλώσσας με ξένη γλώσσα.
Απαντώντας επί του θέματος, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της αρμόδιας Υποεπιτροπής της Βουλής Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει έδαφος για ρυθμιστεί το ζήτμα με σχετική πρόταση νόμου.

Δειτε Επισης

«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης