Ανανεώθηκε το πρόγραμμα συνεργασίας ΥΠΑΜ Κύπρου και Ιορδανίας

Τα Υπουργεία Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ιορδανίας ανανέωσαν το πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας σε θέματα άμυνας, εκφράζοντας έτσι πολιτική βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών τους στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.
 
H υπογραφή του προγράμματος διμερούς συνεργασίας υπογράφηκε στο Υπουργείο Άμυνας ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας σε θέματα Άμυνας του έτους 2019 και συμφωνήθηκαν οι δραστηριότητες έτους 2020 στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις.

Με το πέρας της συνάντησης, υπογράφηκε το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το έτος 2020 μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ιορδανίας, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων της ΚΔ και της Ιορδανίας.

«To πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως απτή απόδειξη της βούλησης των δύο χώρων για περαιτέρω εμβάθυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ότι η ΚΔ συμμετείχε στο παρελθόν με Ειδικές Ομάδες της Διοίκησης Καταδρομών και με απόλυτη επιτυχία στην πολυεθνική Άσκηση «Eager Lion», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία. Η εν λόγω άσκηση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συμμετέχουν Ειδικές Δυνάμεις από τις ΗΠΑ, Ιορδανία, Ελλάδα και Λίβανο.

Δειτε Επισης

Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη
Συμφωνία ΕΕ-Αιγύπτου ύψους 7,4 δις ευρώ για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Ενημέρωσε τον Αλ Σίσι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας