Πρόεδρος: Η Κυβέρνηση της έχει στις προτεραιότητες της τη Λάρνακα

Η Κυβέρνηση έχει στις προτεραιότητες της τη Λάρνακα και προχωρεί στην υλοποίηση των έργων που έχει εξαγγείλει για τη πόλη, διαβεβαίωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην πανεπαρχιακή εκδήλωση του ΔΗΣΥ Λάρνακας, που έγινε απόψε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης, στην παρουσία των Υπουργών, Εμπορίου, Εργασίας, Αμυνας, Δικαιοσύνης, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, των Επιτρόπων Εθελοντισμού και Ισότητας των δύο Φύλων και του ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρη Χριστοφόρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι βρίσκεται στη συγκέντρωση για να ανταποδώσει «την αγάπη και την εμπιστοσύνη», που ο κόσμος έχει προσφέρει τόσο στον ίδιο όσο και στην Κυβέρνηση.
 
Το γεγονός, συνέχισε «ότι μπορούμε σήμερα να στεκόμαστε με περηφάνια απέναντι στους συμπολίτες μας είναι γιατί ακριβώς γιατί υπήρχε ένας ισχυρός, συγκροτημένος Δημοκρατικός Συναγερμός με έναν ηγέτη που κατόρθωσε στο Κοινοβούλιο να επιτύχει τέτοιους συσχετισμούς δυνάμεων, ώστε νομοσχέδια που θεωρούντο αδιανόητα από κάποιους να θεσπιστούν, να περάσουν, να δημιουργήσουν τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις που σήμερα απολαμβάνουμε σαν αποτέλεσμα ακριβώς αυτών των μέτρων: τολμηρών από τη μια πλευρά από την κυβέρνηση, αποφασιστικών από την άλλη βημάτων από το κόμμα».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις «θερμές ευχαριστίες» του «στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε όλους όσοι συνέβαλαν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, με τον ίδιο προγραμματισμό όσο και αν δεν τον αντιλαμβάνονται κάποιοι, ή δεν θέλουν να τον καταλάβουν και να δημιουργούμε τις προοπτικές της ανάπτυξης».
 
Τν ίδια ώρα, σημείωσε, «να μην παραγνωρίζουμε τα υπαρκτά προβλήματα που τα γνωρίζουμε και από την ώρα που τα γνωρίζουμε θα τα αντιμετωπίσουμε, σας βεβαιώ, όπως έχουμε αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ η Δημοκρατία μας από το 1974 και μετά: αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του κράτους, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά εξίσου σημαντικά, αποκαταστήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την «ιδιαίτερη ικανοποίηση» του για το γεγονός ότι «από τα 680 περίπου άτομα που προσέρχονταν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, φέτος το Πάσχα ο αριθμός τους είχε μειωθεί στα 150. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι του χρόνου δεν θα υπάρχει Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα υπάρχει κράτος κοινωνικής πρόνοιας», είπε.
 
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι «με τους ρυθμούς όπως προχωρούμε, με ανάπτυξη, με πλεονάσματα και με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, η επόμενη φάση είναι να δούμε περισσότερα έργα και για τη Λάρνακα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι στην έγνοια μας, είναι στις προτεραιότητες μας και ήδη προχωρούμε τόσο με την αξιολόγηση του λιμανιού όσο και της μαρίνας και προχωρούμε στην υλοποίηση των υπόλοιπων εξαγγελθέντων έργων». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα, με στοχευμένη πολιτική, θα είναι σε θέση έργα προτεραιότητας για τη Λάρνακα να είναι πραγματοποιήσιμα».
 
Αναφερόμενος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «απομένουν ελάχιστες μέρες», σημειώνοντας πως «ζήσαμε μαζί από το 1981 ενεργά εμπλεκόμενος στην πολιτική, όλους αυτούς τους αγώνες της παράταξης μας, όλους τους αγώνες και τις μάχες που δώσαμε για μια καλύτερη Κύπρο».
 
Απευθυνόμενος στον κόσμο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα πράξετε και τώρα» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επιλέξουν με «βάση την ελεύθερη κρίση» που διαθέτουν, έναν από τους «έξι καταξιωμένους εξαίρετους υποψήφιους βουλευτές» έτσι ώστε να δώσουν «την ισχύ που θέλουμε στον ΔΗΣΥ για να συνεχίσουμε και να παραδώσουμε από το χάος το κράτος».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι