Νίκος Κατσουρίδης: Δεν θα παραμείνω αδρανής

Εκφράστηκαν γι αυτόν ομοϊδεάτες και μη με τα καλύτερα λόγια μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την οποία υπηρέτησε για 25 ολόκληρα χρόνια. Κατά γενική ομολογία είπαν όλοι ότι είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς με τον Νίκο Κατσουρίδη δεν έχεις παρά να ομολογήσεις ότι είναι ένας δεινός επιχειρηματολόγος και ένας αξιοσέβαστος συνάδελφος στα έδρανα της Βουλής στα οποία κάθισε για πρώτη φορά το 1991. Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Α.Κ.Ε.Λ.-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις από το 2003 ως το 2013.

Ο Νίκος Κατσουρίδης φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα.

“Δεν είναι εύκολο να αποχωρείς από ένα ίδρυμα, ένα όργανο, μια καθημερινή ενασχόληση και σημείο αναφοράς μετά από εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια καθημερινής πραγματικότητας. Ταυτόχρονα να ομολογήσω ότι πάντα ήμουν προετοιμασμένος γι΄ αυτό το ενδεχόμενο. Αργά ή γρήγορα πάντα έρχεται η ώρα της αποχώρησης”, λέει στο ΚΥΠΕ.

Τον ρωτάμε να μας ξεχωρίσει σε αυτή τη διαδρομή των 25 χρόνων μια σημαντική στιγμή που ένοιωσε ιδιαίτερη υπερηφάνεια είτε επρόκειτο για πρόταση νόμου που πέρασε με δική του πρωτοβουλία ή κάτι άλλο που θα κρατά στη μνήμη του.
Δεν συμφωνεί μας λέει με τη λογική της επισήμανσης «ενός λάθους» ή «ενός επιτεύγματος».

“Για αυτό θα πω ότι νιώθω περήφανος για όσα θετικά υιοθετήθηκαν από τη Βουλή μετά από πρωτοβουλία, προτάσεις ή ενέργειες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νεες Δυνάμεις. Και αυτά είναι πολλά”, λέει ο κ. Κατσουρίδης.

Μπορεί αλήθεια να λεχθεί ότι κάποιος έχει εκπληρώσει το έργο του μετά από 25 χρόνια κοινοβουλευτικής δράσης ή ο ίδιος νοιώθει ότι είχε ακόμη και άλλα να προσφέρει;

“Ότι και να απαντήσει οποιοσδήποτε σε τέτοια ερώτηση είναι και σωστό και λάθος. Μετά από εικοσιπέντε χρόνια μπορεί να λεχθεί ότι εκπλήρωσες τον κύκλο σου. Από την άλλη πάντα υπάρχει περιθώριο για κάτι περισσότερο. Αυτό το περισσότερο βεβαία δεν είναι αναγκαίο να είναι μέσω της ιδιότητας του μέλους της Βουλής. Υπάρχουν τρόποι ακόμα και στο έργο της Βουλής να προσφέρεις κάτι έστω και αν δεν είσαι βουλευτής”, λέει στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατσουρίδης.

Τώρα γι αυτόν είναι ώρα της ανασυγκρότησης συναισθημάτων και σκέψεων.
"Για την ώρα δεν έχω καν σκεφτεί στα σοβαρά για την επομένη μέρα. Σίγουρα δεν θα παραμείνω αδρανής χωρίς αυτό να σημαίνει επιδίωξη για κάποιο αξίωμα", μας αναφέρει.

Ο κ. Κατσουρίδης θεωρεί ότι η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε δυο τεράστια προβλήματα, το ένα είναι το άλυτο Κυπριακό και το άλλο η ανάγκη ανασυγκρότησης της οικονομίας.
"Σε αυτά τα δύο όλοι έχουμε καθήκον να συμβάλουμε είτε πρόκειται για αξιωματούχους, είτε πρόκειται για απλούς πολίτες", αναφέρει.

Τον ρωτάμε ευθέως αν έχει κάποια στιγμή νοιώσει πικρία με τις πολιτικές του κόμματός του και αν συμφωνούσε ή διαφωνούσε με κάποιες αποφάσεις. Μας λέει ότι ναι, βρέθηκε στη μειοψηφία και οι αποφάσεις δημιούργησαν συναισθήματα

Ο κ. Κατσουρίδης σημειώνει πως είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι επειδή προς τα έξω βγαίνει η τελική θέση όπως διαμορφώνεται από την πλειοψηφία, δεν υπάρχουν άλλες απόψεις.

"Για πολλά θέματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Και όταν υπάρχουν, αν και εφ’ όσον δεν γίνει κατορθωτή η σύνθεση τους, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ομοφωνία, τότε λαμβάνεται απόφαση κατά πλειοψηφία. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι δυνατό και ανθρωπίνως φυσιολογικό να δημιουργηθούν και συναισθήματα. Κατά συνέπεια ναι, υπήρξαν φόρες που διαφώνησα και βρέθηκα στη μειοψηφία και υπήρξαν και φορές που οι αποφάσεις δημιούργησαν συναισθήματα", λέει.

Σίγουρα ένας Βουλευτής που κάθισε στα έδρανα για πέντε κοινοβουλευτικές θητείες είναι σε θέση και δικαιολογείται να μπορεί να δώσει συμβουλές σε αυτούς που θα εκλεγούν στις 22 Μαΐου.

"Να μιλούν και να τοποθετούνται εφόσον είναι σίγουροι για αυτό το οποίο θα διατυπώσουν για τη μία ή την άλλη θέση την οποία θα στηρίξουν", λέει ο κ. Κατσουρίδης.

Θεωρεί ότι η Βουλή είναι το μεγαλύτερο και πλέον σύνθετο από τα πανεπιστήμια που έχουν σπουδάσει οι Βουλευτές και τους συμβουλεύει να μην θεωρήσουν δεδομένο ή να αναμένουν ότι μέσα σε ένα έτος π.χ. θα είναι Βουλευτές. "Χρειάζεται χρόνο να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση και εμπειρία", λέει.

Θεωρούμε βέβαιο ότι ο Νίκος Κατσουρίδης έχει γίνει κοινωνός όλων των απόψεων και τοποθετήσεων για το πρόσωπό του τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα μετά τη συνεδρίαση της τελευταίας Ολομέλειας στις 14 Απριλίου. Τους ευχαριστεί και θα κρατήσει μας λέει αυτή την 25χρονη συνεργασία με όλους.

"Ευχαριστώ τους συνάδελφους στη Βουλή και όλους όσοι και εκτός Βουλής εκφράστηκαν θετικά για εμένα. Αυτό που θα κρατήσω μέσα από την 25χρόνη παρουσία μου στη Βουλή είναι ακριβώς η συνεργασία με τους συναδέλφους όλων των κομμάτων. Γιατί αυτή ακριβώς η σχέση σου επιτρέπει να αντικρίζεις τα θέματα σφαιρικά και όχι μόνο από την προσωπική ή κομματική σκοπιά", μας λέει.

 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος
«Ένα ατύχημα που συμβαίνει μια φορά κάθε είκοσι χρόνια, έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου»
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας