Σοβαρή ανησυχία για τις εξελίξεις με την Αμμόχωστο εκφράζουν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

«Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία, μέσω της λεγόμενης «πρωτοβουλίας» για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, με την οποία στην ουσία επιδιώκει να εξασφαλίσει αναγνώριση κυριαρχίας στο ψευδοκράτος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης.
 
Δυστυχώς και παρά την κατάφορη παραβίαση των σχετικών με την Αμμόχωστο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, με πρώτο το ψήφισμα 550, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ να αντιτάξει μια αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει αυτές τις μεθοδεύσεις, η Τουρκία δημιουργεί την εικόνα στη διεθνή κοινότητα, ότι προκαλεί κινητικότητα, πρόσθεσε.
 
«Η δυσμενής θέση, στην οποία περιήλθε για μια ακόμα φορά η πλευρά μας, αποτελεί απόρροια της αποτυχημένης πολιτικής των υποχωρήσεων και της αδράνειας», υπογράμμισε ο κ. Αντωνιάδης.
 
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πυροτέχνημα, αλλά ως υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών για διαμόρφωση νέων τετελεσμένων επί του εδάφους, κατέληξε.
 
«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της Τουρκίας που δεν είναι άλλες από το να χρησιμοποιεί την Αμμόχωστο ως το δέλεαρ για την επίτευξη λύσης τουρκικών προδιαγραφών», ανέφερε από την πλευρά της η ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Μία λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα της δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του συνόλου του κράτους (μέσα από τη θετική ψήφο, τα βέτο, την πολιτική και αριθμητική ισότητα κ.ά.), είτε, εάν δεν επιτύχει το πιο πάνω, να προχωρήσει σε αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος, σημείωσε.
 
«Εάν και εφόσον η κυβέρνηση το επιθυμεί, είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε εκ νέου τις προτάσεις που εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταθέσει για τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο», κατέληξε η ΕΔΕΚ.
 

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές