Κύπριοι βουλευτές στις εργασίες της 19ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ

Στις εργασίες της 19ης Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, γίνουν τόσο χωριστές όσο και κοινές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης, δηλαδή Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα, της οποίας Πρόεδρος είναι ο κ. Χατζηγιάννη.
 
Τις εργασίες των τριών Επιτροπών θα απασχολήσουν, αντίστοιχα, το θέμα των εργαλείων και μηχανισμών του ΟΑΣΕ για την επίλυση συγκρούσεων, οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στην ασφάλεια και ο ρόλος των βουλευτών και η διεθνής συνεργασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Η κ. Χαραλαμπίδου, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, και ο κ. Χατζηγιάννη, ως μέλος του Προεδρείου της ΚΣ ΟΑΣΕ, θα πάρουν επίσης μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία θα εξεταστούν θέματα που αφορούν προηγούμενες και επόμενες δραστηριότητες, καθώς και θέματα λειτουργίας της Συνέλευσης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Χαραλαμπίδου, Ειδική Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, θα ενημερώσει τα Μέλη της Μόνιμης Επιτροπής για τις προηγούμενες επαφές της με εκπροσώπους αρμόδιων διεθνών οργανισμών, καθώς και για τη φιλοξενία στην Κύπρο Διεθνούς Διάσκεψης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τον προσεχή Μάιο.
 
Ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει, επίσης, σε συνάντηση της ad hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι μέλος. Στο περιθώριο της Χειμερινής Συνάντησης, ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά θέματα, θα έχει συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michelle Bachelet Jeria και χωριστές συναντήσεις με τους επικεφαλής αντιπροσωπειών αριθμού χωρών.
 
Εξάλλου, προ της έναρξης των εργασιών της Χειμερινής Συνάντησης, στις 19 Φεβρουαρίου,   ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ο χώρος της κοινωνίας των πολιτών στην περιοχή του ΟΑΣΕ».
 
Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα