Το θέμα των Βαρωσίων συζητήθηκε στην «βουλή» των κατεχομένων

Στη «βουλή» των κατεχομένων συζητήθηκε το θέμα των Βαρωσίων.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «βουλευτής» του YDP Erhan Arikli είπε ότι ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είχαν προσκληθεί στη συνάντηση στα Βαρώσια.
 
Ο κ. Arikli κάλεσε την «κυβέρνηση»  να τερματίσει το στρατιωτικό καθεστώς των Βαρωσίων και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει κάτι τέτοιο.
 
Είπε ότι η κυβέρνηση κάνει μια παράσταση και ότι ένα τέτοιο "εθνικό" θέμα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για εκλογές. Έκανε, επίσης, λόγο για παράσταση της «κυβέρνησης λέγοντας πως ένα τέτοιο θέμα «εθνικής σημασίας» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προεκλογικούς σκοπούς.
 
Ο «βουλευτής» του CTP Asim Akansoy είπε ότι παρακολουθούν στενά το ζήτημα των Βαρωσίων και ζήτησε τα αποτελέσματα της απογραφής. Ο κ. Akansoy έκανε επίσης λόγο για υπονόμευση της σημασίας του διεθνούς δικαίου, λέγοντας ότι υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.
 
Ο «βουλευτής» του TDP Cemal Özyigit επέκρινε το γεγονός της συνάντηση στα Βαρώσια και είπε ότι ο «πρόεδρος» και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποκλείστηκαν από τη συνάντηση. Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι εκτός του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί.
 
Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ersin Tatar δήλωσε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό την  «τ/κ αρχή»  θα αποτελέσει μεγάλο όφελος για την «τδβκ». Είπε ότι με το έργο απογραφής, έχουν ως στόχο να ανοίξουν τα Βαρώσια και είναι ευτυχής που βλέπει ότι και η Τουρκία το υποστηρίζει.
 
Ο Tatar είπε ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας το 1974 ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια και τώρα είναι 100 εκατομμύρια δολάρια και οι ιδιοκτήτες θα είναι ικανοποιημένοι για αυτό. Είπε, τέλος, ότι η επιστροφή των ακινήτων θα γίνει μέσω της επιτροπής ακίνητης ιδιοκτησίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ