Κούσιος: Γνωρίζει πολύ καλά τις ενέργειες του Προέδρου για την Αμμόχωστο ο Νικόλας

«Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σχολιάζοντας τις αναφορές στις οποίες προέβη νωρίτερα ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είχε υποστηρίξει ότι η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να έχει μια αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.
 
 «Εκφράζουμε, όχι μόνο την απογοήτευσή μας, αλλά και το θυμό μας για τις προκλητικές ενέργειες από πλευράς της Τουρκίας, οι οποίες είναι ενδεικτικές των προθέσεων της: Καμία διάθεση για συμβιβασμό, καμία διάθεση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καμία διάθεση για να συμβάλουν στην επίλυση του κυπριακού», δήλωσε. Αντίθετα, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζεται η επιθετική και επεκτατική πολιτική της σε όλα τα επίπεδα.
 
«Θεωρώ ότι τέτοιες λεγόμενες ΄πρωτοβουλίες΄, όπως αυτή για τη διεξαγωγή συνεδρίου ή μιας συζήτησης στα πλαίσια διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής για την Αμμόχωστο, δείχνει ότι η Τουρκία, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά επιδιώκει να διαμορφώσει νέα τετελεσμένα επί του εδάφους. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, είναι ότι μπροστά σ’ αυτές τις απανωτές πρωτοβουλίες από πλευράς της Τουρκίας, που φανερώνουν και τους στόχους και τις επιδιώξεις της, διαπιστώνεται παράλληλα και η κυβερνητική αδράνεια. Η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, δεν φαίνεται να έχουν μια αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει αυτές τις μεθοδεύσεις», πρόσθεσε. 
 
 «Διερωτόμαστε τι άλλο ανέμενε»
«Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019, μετά από προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνήλθε σε ειδική συνεδρία το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για το θέμα της Αμμοχώστου, με κατάληξη τη δήλωση του Νοτιοαφρικανού Προέδρου του Σώματος κ. Τζέρρι Ματζίλα με την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούσε να μη γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ», απάντησε ο κ. Κούσιος.
 
Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε για το θέμα της Αμμοχώστου ενημερώσει τον ΓΓ των ΗΕ τόσο προφορικά όσο και γραπτώς και ο ΓΓ των ΗΕ διαβεβαίωσε γραπτώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσήλωση του ιδίου και των ΗΕ στις πρόνοιες των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια.
 
«Τα πιο πάνω έγιναν πέραν των διαβημάτων και διπλωματικών ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε άλλες χώρες της περιοχής», πρόσθεσε.
 
Διερωτόμαστε πραγματικά, τι άλλο ανέμενε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ να πράξει η Κυβέρνηση για το θέμα, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
«Είναι φυσικό ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τα διαβήματα και τις διπλωματικές της ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, για να αποτρέψει τα σχέδια της Τουρκίας για εποικισμό των Βαρωσίων», κατέληξε ο κ. Κούσιος.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ