Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών  για τις μεταρρυθμίσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη. 
 
Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επίσημη επίσκεψη του στην Αυστραλία μαζί με κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν τις εκκρεμότητες και τα νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής για τις μεταρρυθμίσεις και συζητήθηκαν τρόποι επίσπευσης της συζήτησης και της ψηφοφορίας για τα θέματα των νομοθεσιών που αφορούν τη μεταρρύθμιση.
 
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε την πρόθεση του στον κ. Συλλούρη να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν τα θέματα της μεταρρύθμισης.
 
Θα αναμένεται από τους πολιτικούς αρχηγούς να υποβάλουν τις προτάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους για να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα και να μπορέσουν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και να ικανοποιούν και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Είναι θέματα που απασχολούν όλο τον κόσμο και αφορά και τα ίδια τα πολιτικά κόμματα και ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία στο θέμα αυτό για να έχουμε το ταχύτερο δυνατόν τα καλύτερα θετικά αποτελέσματα.
 
Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής συζητήθηκαν, επίσης, το Κυπριακό, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και η κατάσταση όπως εξελίσσεται με το θέμα της τουρκικής θέσης για εποικισμό της Αμμοχώστου».
 
Ερωτηθείς αν στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συζητηθούν επιμέρους θέματα, εφόσον ήδη ο Πρόεδρος έχει προβεί σε χωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος έχει ακούσει τις επιμέρους θέσεις των πολιτικών αρχηγών στις συναντήσεις που είχε, αλλά έκρινε σκόπιμο να υπάρξει μια ευρύτερη σύσκεψη στην παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, για να ακουστούν οι απόψεις τους, να γίνει συζήτηση στα επιμέρους θέματα, να ανταλλάξουν απόψεις και να υπάρξει κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ομοφωνία για να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα και θετικά αποτελέσματα»».
 
Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος είναι ικανοποιημένος από τις θέσεις των κομμάτων, ο Εκπρόσωπος απάντησε «ναι, είναι ικανοποιημένος διότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων αντιμετώπισαν θετικά το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν, όμως, επιμέρους διαφορές και αντί ο Πρόεδρος να συζητήσει το κάθε θέμα ξεχωριστά με τους πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε να συγκαλέσει στο επόμενο διάστημα – διότι θα απουσιάζει στις Βρυξέλλες και μετά σε επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία – ώστε ενώπιος ενωπίω να θέσει τα θέματα και να έχουμε αποτέλεσμα που να ικανοποιεί όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε στο τέλος για το καλό των συμπολιτών μας να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία στην υπερψήφιση των νομοσχεδίων για τις μεταρρυθμίσεις».

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»