Παραιτήσεων συνέχεια στην ΕΔΕΚ-Άλλοι τέσσερις έφυγαν πυροβολώντας τον Σιζόπουλο

Τις 15 έφτασαν μέχρι σήμερα οι παραιτήσεις μελών της ΕΔΕΚ, μετά τη δίωξη και διαγραφή του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη από το κόμμα. Άλλα τέσσερα στελέχη του κόμματος έστειλαν ομαδική επιστολή παραίτησης στη Λόρδου Βύρωνος, εξαπολύοντας πυρά κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου τον οποίο κατηγορούν ότι προσπαθεί να επικρατήσει η παντοδυναμία του, ενώ τον δείχνουν ως τον υπαίτιο της καταστροφής του κόμματος.
 
Πρόκειται για το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της τοπικής ΕΔΕΚ Λεμεσού, Αβράμη Ιάσωνος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επίσης μέλος της επαρχιακής Λεμεσού Φώτη Θεοφάνους, το μέλος της επαρχιακής ΕΔΕΚ Λεμεσού και πρόεδρο της νεολαίας ΕΔΕΚ Λεμεσού, Μάριο Πέτρου και το μέλος της επαρχιακής Αμμοχώστου, Μάριο Παύλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει τα μυστικά της... ΕΔΕΚ η Αστυνομία-Παρέλαση στελεχών από το ΤΑΕ
 
Οι τέσσερις παραιτηθέντες σημειώνουν στην επιστολή παραίτησης τους ότι, «έπειτα από αρκετό προβληματισμό για τον κατήφορο στον οποίο περιήλθε η ΕΔΕΚ δεν μας μένει άλλη επιλογή από τον παραιτηθούμε από την ενεργό δράση του κόμματος».
 
Η αξιοπρέπειά μας, συνεχίζουν οι τέσσερις, «δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον κατήφορο, γιατί ακριβώς δεν είναι αυτή η ΕΔΕΚ που μας εκφράζει.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε συνένοχοι σε αυτήν την αθλιότητα που επικρατεί σήμερα στο Κόμμα. Στην προσπάθεια να επικρατήσει η παντοδυναμία του κ. Σιζόπουλου στο Κόμμα, δυστυχώς έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους όλοι, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο του Κόμματος».
 
Και προσθέτουν: «Ο ετσιθελισμός, η μη τήρηση των κανονισμών, η έλλειψη δημοκρατίας, η έλλειψη σεβασμού προς τους συναγωνιστές από την ηγεσία, η αποχώρηση αρκετών συναγωνιστών, η υστεροβουλία, η παράκαμψη των συλλογικών οργάνων, η ανάθεση ρόλων σε μη αρμόδια πρόσωπα, το απόλυτο σκοτάδι σε σημαντικά ζητήματα, η άνευ προηγούμενου στροφή στην πολιτική μας παρέμβαση, η αλλαγή των πολιτικών μας αποφάσεων και ιδεολογικών πρόσημων, ο αποκεφαλισμός όλων των στελεχών οι οποίοι τόλμησαν να διαφωνήσουν (επώνυμοι και μη). Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σήμερα στην ΕΔΕΚ. Ένα σκηνικό τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας. Ένα σκηνικό "πολέμου", όπου κάθε σου κίνηση μεταφράζεται ως ύποπτη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι την έστησαν με κρυφές κάμερες στον Παπαδάκη-Εμπλέκουν αστυνομικό

Μάλιστα οι τέσσερις χαρακτηρίζουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο Πειθαρχικό «στημένες και παράνομες». «Με στημένα, παράνομα και απόλυτα ελεγχόμενα πειθαρχικά και με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησαν στην διαγραφή του Ευρωβουλευτή του Κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη, τον οποίον τίμησαν 12.000 ψήφοι, πριν από 9 μήνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορούσε να επέλθει στο Κόμμα. Υπαίτιος βέβαια αυτής της καταστροφής δεν είναι άλλος, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο».
 
«Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε στην εν λόγω απόφαση, η οποία είναι αμετάκλητη, ως απλά μέλη θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την ευχή ένα καλύτερο αύριο για την ΕΔΕΚ», καταλήγουν οι τέσσερις παραιτηθέντες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κίνηση ματ Παπαδάκη, ο μονόδρομος για Σιζόπουλο και ο… σκοτεινός Free Great

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ