Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα για την Αμμόχωστο

  16/02/2020 12:52
Πρόεδρος Αναστασιάδης: Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα για την Αμμόχωστο

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα για την Αμμόχωστο

  16/02/2020 12:52
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμήνυσε το πρωί πως δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα, αναφερόμενος στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καθώς επίσης και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων εκκλησιαστικής διακονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, σημείωσε πως οι χθεσινές ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο δεν θα γίνουν αποδεκτές.
 
ΔΙΑΩΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην περίκλειστη πόλη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος-«Ηρθε η ώρα να ανοίξει το Βαρώσι»
 
«Μόλις πρόσφατα είχαμε επανάληψη των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του 550 και όχι μόνο, και παρά ταύτα χθες γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης, όπως απαράδεκτη βεβαίως είναι και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στην ξηρά είτε στην ΑΟΖ της. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα. Η διπλωματική οδός, το διεθνές δίκαιο, οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι εκείνες που υπαγορεύουν και χαράσσουν το τι δέον γενέσθαι ευθύς αμέσως». 
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε, παράλληλα, πως «όσο σέβομαι την πολιτική ισότητα, άλλο τόσο δεν θα δεχθώ και δεν θα ανεχθώ την πολιτική ανισότητα που η Άγκυρα επιθυμεί να επιβάλει στην πατρίδα μας. Από όλους εμάς εξαρτάται. Από την ενότητα, του λαού, της Εκκλησίας, των πολιτικών δυνάμεων, να δώσουμε μάχες για να πετύχουμε αυτό που χρωστούμε στον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν εξαιρούμε κανένα, Μαρωνίτες, Λατίνους και Αρμενίους. Εκείνο που διεκδικούμε δεν είναι κάτι λιγότερο από ό,τι οι υπόλοιποι των Ευρωπαίων απολαμβάνουν».
 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «όσοι αναμένουν ότι θα υποκύψω σε εκβιασμούς είτε τρίτων είτε παρακινήσεων από το εσωτερικό μέτωπο για ολιγότερο από αυτό που χρωστούμε ως Ευρώπη στους πολίτες μας, θα απογοητευτούν. Θέλω να είστε βέβαιοι ότι δικαιώνοντας τις προσδοκίες τόσο του προσφυγικού και ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, η προσπάθεια για επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα μου».
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε πως θα συνεχίσει άοκνα τον αγώνα του, για μια βιώσιμη και ειρηνική λύση, ώστε, όπως υπέδειξε, να γίνει δυνατή η επιστροφή στην Αμμόχωστο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας