Η κίνηση ματ Παπαδάκη, ο μονόδρομος για Σιζόπουλο και ο… σκοτεινός Free Great

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσέλαβε η διαμάχη μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, η διαγραφή του οποίου έφερε ντόμινο εξελίξεων, με αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες.
 
Ο πόλεμος μεταξύ των δύο, έχει μετατραπεί από πολιτικό σε ποινικό ζήτημα, με την Αστυνομία να καλείται να διερευνήσει σοβαρές καταγγελίες, την ώρα μάλιστα που αναμένονται και δικαστικές μάχες. 
 
Την ίδια ώρα o Δημήτρης Παπαδάκης, αναμένεται να περάσει σήμερα την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, ώστε να ενημερώσει, μαζί με τον δικηγόρο του, τον Αρχηγό Αστυνομίας για τα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτη σύσκεψη για ΕΔΕΚ και στημένα,oδηγίες για τις καταγγελίες Παπαδάκη
 
Όπως όλα δείχνουν, η κόντρα Παπαδάκη-Σιζόπουλου, δεν έχει τελειώσει με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Γραφείου, αλλά τώρα έχει αρχίσει, αφού ο ευρωβουλευτής μετά την άρνηση του προέδρου της ΕΔΕΚ να καταθέσει στοιχεία ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του περί «οικειοποίησης χρημάτων του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση», προέβη σε σοβαρές καταγγελίες, καλώντας τις Αρχές να τις διερευνήσουν.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, φαίνεται να βρισκόταν στην γωνία περιμένοντας να δει τις κινήσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και εάν τελικά θα καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια.

Ωστόσο, μόλις ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε πως δεν προτίθεται να καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία και πως το θέμα θεωρείται λήξαν, με κίνηση ματ, πέρασε στην αντεπίθεση, προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες και δείχνοντας τον Μαρίνο Σιζόπουλο ως ύποπτο για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.   
 
Με την κίνηση του ο Παπαδάκης, δείχνει ξεκάθαρα πως αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ, προαναγγέλλοντας πως ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει στοιχεία στις Αρχές, τις οποίες καλεί να διερευνήσουν μέχρι και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τόσο του ίδιου, όσο και των συνεργατών του, με κίνητρο την πολιτική του εξόντωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδάκης, ζητά από Γενικό Εισαγγελέα και Αστυνομία, να διερευνήσουν τα ακόλουθα:

-Την δημόσια δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου που είπε πως «…επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μία ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση..»
 -Την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την αναφορά «..από πλευράς του μάρτυρα κατηγορίας (κ. Σιζόπουλου) κατετέθηκε αριθμός τεκμηρίων με τα οποία πιστοποιείται η εν λόγω συστέγαση
 -Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το οποίο λήφθηκε με κρυφή κάμερα

Η υπεράσπιση Παπαδάκη, υποδεικνύει πως υπάρχουν εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία όπως αναφέρει, αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό, σημειώνοντας πως στο επίμαχο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ.

Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Παπαδάκης καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν, κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέλεξε τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, από ποιους και με ποιο τρόπο, αφού όπως αναφέρεται, «προκύπτουν εύλογες υποψίες με αδικήματα που αφορούν κατάρτιση πλαστών αποδεικτικών στοιχείων, δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, δυσφήμηση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και συνομωσία προς διάπραξη κακουργημάτων.

Παράλληλα, με επιστολή που αναμένεται να αποστείλει η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη στον Γενικό Εισαγγελέα, αναμένεται να θέσει θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ζητώντας παράλληλα την δίωξη του για διάδοση ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με τις δηλώσεις του περί οινοποιήσεις χρημάτων, τις οποίες δεν τεκμηρίωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι την έστησαν με κρυφές κάμερες στον Παπαδάκη-Εμπλέκουν αστυνομικό

Αναμένονται Δικαστικές μάχες

Την ίδια ώρα που η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει πλέον τις καταγγελίες Παπαδάκη, οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή ετοιμάζονται να σύρουν τον Μαρίνο Σιζόπουλο στα Δικαστήρια, καλώντας να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του.

Πέραν της προσφυγής για γνωμάτευση από το Δικαστήριο σε σχέση με την συμφωνία που υπέγραψαν προεκλογικά ο Παπαδάκης και o Σιζόπουλος, ως προς το εάν αυτή είναι παράνομη ή όχι, o ευρωβουλευτής ετοιμάζει προσφυγή σε σχέση με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, προχωρεί με την καταχώρηση αγωγών κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, για συκοφαντικές δηλώσεις και δυσφήμηση.

Σε όλες τις δικαστικές μάχες, η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη, που έχει ενισχυθεί και από ποινικολόγο, αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να καταθέσει στοιχεία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του, οδηγώντας έτσι τον Μαρίνο Σιζόπουλο σε μονόδρομο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φρενάρει τη διερεύνηση ο Σιζόπουλος, περιμένει τον φάκελο για τα περαιτέρω ο Κληρίδης

Ερωτήματα για το βίντεο από τον «Free Great»

Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρονται σε σχέση με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 και στάλθηκε στα ΜΜΕ από ψεύτικο λογαριασμό που φέρει το όνομα «Free Great», το οποίο δείχνει την παγίδα που στήθηκε στον ευρωβουλευτή.

Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζεται συνεργάτιδα του Δημήτρη Παπαδάκη και στην οποία φαίνεται ότι δύο πρόσωπα της συστήθηκαν ως πελάτες, που ήθελαν να αγοράσουν αντικαπνιστικές υπηρεσίες.

Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ στη συνέχεια την επισκέπτονται στο γραφείο όπου στο παρελθόν συστεγαζόταν η εταιρεία της οποίας ήταν μέτοχος ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η παγίδα στήθηκε ένα μήνα μετά τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019, ωστόσο δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ώρες, στα πλαίσια του πολέμου μεταξύ Σιζόπουλου-Παπαδάκη, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Μετά τη δημοσιοποίηση, η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο,  προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανέφερε ότι στο εν λόγω βίντεο, σε κάποια στιγμή, εμφανίζεται ο ένας εκ των αστυνομικών του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Την καταγγελία διερευνά το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, το οποίο έχει θέσει στο μικροσκόπιο του τον λογαριασμό στο YouTube που αναρτήθηκε, ενώ διερευνώνται οι ισχυρισμοί πως ο ένας εκ των δύο «πελατών», ήταν ο αστυνομικός του Σιζόπουλου. Πάντως, η παραποιούμενη ανέφερε πως είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τα πρόσωπα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και παράνομο βίντεο
 
Παρακολουθεί η Επίτροπος

Παράλληλα των εξελίξεων σε πολιτικό και ποινικό μέτωπο, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, παρακολουθεί τις δημόσιες καταγγελίες, αφού φαίνεται να διαπιστώνει παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επίτροπος δεν προσπέρασε το γεγονός πως δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από την ΕΔΕΚ σε σχέση με προσωπικά δεδομένα προσώπων, όπως επίσης και το βίντεο στο οποίο φαίνεται το πρόσωπο της γυναίκας, ονόματα εταιρειών και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)