Δευτέρα 24 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Πολιτική αυτοχειρία η επιμονή ότι δεν ευθύνεται η Τουρκία για τη διακοπή των συνομιλιών»

  14/02/2020 13:21
«Πολιτική αυτοχειρία η επιμονή ότι δεν ευθύνεται η Τουρκία για τη διακοπή των συνομιλιών»

«Πολιτική αυτοχειρία η επιμονή ότι δεν ευθύνεται η Τουρκία για τη διακοπή των συνομιλιών»

  14/02/2020 13:21
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις των πολιτικών αρχηγών κατά τις σημερινές του συναντήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε ένα θετικό και παραγωγικό κλίμα, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε τις επαφές του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σήμερα, με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη.
 
Τα θέματα που απασχόλησαν τις συναντήσεις ήταν το Κυπριακό, τα ζητήματα της επικαιρότητας, οι εξελίξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο.
Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.
 
Οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε θετικό και παραγωγικό κλίμα και αυτή τη φορά».
 
Πρόσθεσε ότι κατά τις συναντήσεις έγιναν εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο για διάφορα θέματα, και ο Πρόεδρος άκουσε με μεγάλη προσοχή τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
 
Ο Εκπρόσωπος επεσήμανε τη δήλωση του κ. Περδίκη στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το Κραν Μοντανά και σημείωσε ότι «όπως σας έχει δηλώσει ο κ. Περδίκης, ήταν και ο ίδιος παρών και γνωρίζει καλά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κραν Μοντανά και χαρακτήρισε ‘πολιτική αυτοχειρία’ τη συνέχιση και την επιμονή στη θέση ότι δεν είναι η Τουρκία που ευθύνεται για τη διακοπή των συνομιλιών, αλλά η δική μας πλευρά».
 
Ερωτηθείς αν κάποια από τις εισηγήσεις που είχαν τεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σήμερα θα εφαρμοστεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να τύχει πιο ενδελεχούς ενημέρωσης από τους αρμόδιους Υπουργούς για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις».
 
Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, ως η εισήγηση του κ. Λιλλήκα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε με θετικό τρόπο την εισήγηση του κ. Λιλλήκα, θα απασχοληθεί με το θέμα σύντομα και θα πάρει τις αποφάσεις του».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας