Βροχή παραιτήσεων στην ΕΔΕΚ-Άλλοι επτά έφυγαν πυροβολώντας τον Σιζόπουλο

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι ο κύκλος των παραιτήσεων από την ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο μελών του κόμματος.
 
Ο Νίκος Στυλιανίδης είναι το πέμπτο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ που υπέβαλε την παραίτηση του από το κόμμα σε διάστημα πέντε ημερών. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ο Γιώργος Σάββα, ο Γιώργος Κουτσόφτας, ο Γιώργος Οικονομίδης και η Βασιλεία Νικολάου.
 
Η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν άφησε ανεπηρέαστη, ούτε τη νεολαία του κόμματος. Με κοινή επιστολή έξι μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας της ΕΔΕΚ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τόσο από τη Γενική Γραμματεία όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο.
 
Πρόκειται για τους, Αυγερινό Νικολαϊδη, εκπρόσωπο Τύπου της νεολαίας, Γαβριήλ Τουλουπή, οργανωτικό γραμματέα, Αλέξανδρο Ιορδάνους μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, Ζωή Αλκιβιάδη μέλος του κεντρικού συμβουλίου, Αντώνη Φακοντή μέλος κεντρικού συμβουλίου και μέλος της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας ΕΔΕΚ Πάφου και τον Αντρέα Αριστοτέλους, μέλος της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας Πάφου.
 
Στην επιστολή τους οι έξι παραιτηθέντες εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι το κόμμα έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν θυμίζει σοσιαλισμό.
 
«Το όλο θέμα της διαγραφής Παπαδάκη», υποδεικνύουν οι έξι, «έχει πάρει τρομακτικέ διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το συναγωνιστικό κλίμα που θα έπρεπε να επικρατεί στις τάξεις της ΕΔΕΚ».
 
«Θεωρούμε την όλη διαδικασία αντιδημοκρατική και για αυτό το λόγο θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας αλλά και την εναντίων μας σε αυτήν.
 
«Με αυτή την επιστολή», σημειώνουν οι έξι, « ανακοινώνουμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις τις οποίες κατέχουμε, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας αλλά και από μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.
 
«Η διαφωνία μας», συνεχίζουν οι έξι, «βασίζεται στην κατάσταση που επικρατεί στην οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες