Ξένο σώμα για την ΕΔΕΚ ο Παπαδάκης, το παλεύει στα Δικαστήρια ο Ευρωβουλευτής

Ξένο σώμα αποτελεί πλέον ο Δημήτρης Παπαδάκης από την ΕΔΕΚ, μετά και τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο ζητά από τον Ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην χρησιμοποιεί πλέον το λογότυπο του κόμματος ή οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία παραπέμπουν στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του Δημήτρη Παπαδάκη χρησιμοποιεί όλα τα ένδικα μέσα που έχει στην διάθεση της, προσβάλλοντας τις όποιες αποφάσεις του κόμματος. Από την μια, με προσφυγή του στο Δικαστήριο, ζητά γνωμάτευση σε σχέση με την συμφωνία μεταξύ ευρωβουλευτή και ΕΔΕΚ, κατά πόσο δηλαδή αυτή είναι παράνομη ή όχι, ενώ από την άλλη προσβάλλει και την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου να τον διαγράψει από το κόμμα, με σκοπό να επανάκτηση την κομματική του ταυτότητα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά από Παπαδάκη να παραδώσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο η ΕΔΕΚ

Ωστόσο, όπως διαμήνυσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν αναμένεται να αποδεχθεί την απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέροντας πως το κόμμα ενεργεί με το δικό του καταστατικό.

Μιλώντας στον REPORTER ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο και θα συνεχίσει να δρα ως ΕΔΕΚίτης Ευρωβουλευτής.

Ο κ. Παπαδάκης, υπέδειξε πως μπορεί να τον ξέγραψαν από τα κατάστιχά τους ο κ. Σιζόπουλος και η παρέα του, ωστόσο δεν μπορούν να ξεγράψουν τις σχεδόν 12 χιλιάδες ψήφους που εξασφάλισε στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, ενημέρωσε την πολιτική του ομάδα για τις εξελίξεις και τη διαγραφή του από το κόμμα.

Δεν πάει στην Αστυνομία
Την ίδια ώρα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από παρέμβαση Γενικού Εισαγγελέα, κλήθηκε από την Αστυνομία, «εάν και εφόσον το επιθυμεί», να καταθέσει στοιχεία, ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του και κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του Δημήτρη Παπαδάκη.  
 
Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, σημειώνει ότι, «το Αρχηγείο Αστυνομίας με βάση την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος αναφορικά με την υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, επικοινώνησε με τον κ. Σιζόπουλο και του μετέφερε το αίτημα εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, μπορεί να το πράξει όποτε θέλει εντός των προσεχών ημερών».

«Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πάει στην Αστυνομία ο Σιζόπουλος-Ενημέρωσε τις Βρυξέλλες

Η μια παραίτηση μετά την άλλη
Στον απόηχο της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη, ο χορός των παραιτήσεων στην ΕΔΕΚ συνεχίζεται, αφού μετά τους Γιώργο Σάββα και Γιώργο Ταλιαδώρο, την παραίτηση του υπέβαλε και ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Ευρωβουλευτή, Γιώργος Οικονομίδης.

Στην επιστολή ο κ. Οικονομίδης κάνει λόγω για φίμωση ή δαιμονοποίηση όποιας φωνής δεν συμφωνεί με την ηγεσία του κόμματος.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Οικονομίδης, «μετά τα τελευταία γεγονότα, τα οποία έχουν πληγώσει βαθιά το κόμμα μας, επιλέγω να παραιτηθώ από το αξίωμά μου, ως πράξη διαμαρτυρίας και αντίστασης, απέναντι στη κατάσταση και στους χειρισμούς που οδήγησαν την ΕΔΕΚ στην σημερινή κατάσταση και απέναντι στις μεθόδους και πρακτικές, που εδώ και καιρό χρησιμοποιούνται στο κόμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κληρίδης καλεί Αστυνομία να διερευνήσει καταγγελίες Σιζόπουλου

Την παραίτηση της, από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, υπέβαλε και γνωστοποίησε σήμερα, και η Βασιλεία Νικολάου, η οποία αναφέρει πως αποδεικνύεται περίτρανα πως το Κίνημα έχει διχαστεί, πληγωθεί ανεπανόρθωτα και η τροπή που έχουν πάρει τα γεγονότα, έχουν καταστρέψει ολοσχερώς ότι κτίστηκε με κόπο στις Ευρωεκλογές του 2019.
 
«Η ώρα της ενότητας έχει δυστυχώς παρέλθει για το Κίνημα. Η ΕΔΕΚ μαστίζεται για πάρα πολλά χρόνια από εσωκομματικούς εμφύλιους με αποτέλεσμα να εξοντώνονται στελέχη και να διώχνει τα παιδιά της. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αντί να ανακόψει την εσωστρέφεια, την έχει εμβαθύνει με τις πράξεις του. Είναι ευρέως γνωστό πως το κόμμα έχει χάσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό, και έχει απωλέσει βασικές ηθικές αρχές επικοινωνίας με την βάση», υποστηρίζει η κ. Νικολάου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύκλος των παραιτήσεων δεν αναμένεται να κλείσει, αφού και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εξέφρασαν την πρόθεση τους να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε πυροβολώντας άλλο ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»