Μοντέλο Ραούφ Ντενκτάς στις σχέσεις Τουρκίας-Τ/κ θα ακολουθήσει ο Οζερσάι

Το "επιτυχημένο" μοντέλο και πολιτική του πρώην ηγέτη  των Τ/κ, Ραούφ Ντεντκτάς στις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία δήλωσε ότι θα εφαρμόσει ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος δεν έχει πάρει θέση στην αντιπαράθεση Τούρκων αξιωματούχων με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σε δηλώσεις του στην τ/λ εφημερίδα Χαμπερτζι, ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος» είπε ότι αν εκλεγεί θα είναι ο ηγέτης ολόκληρης της κοινότητας και θα εργαστεί για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Θεωρεί, είπε, πολύ πιο σημαντικό από τη λύση του Κυπριακού να διασφαλιστεί η ειρήνη μεταξύ των κοινοτήτων.
 
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι μπορεί να δημιουργήσει υγιείς σχέσεις με την Τουρκία που είναι στρατηγικός εταίρος των Τουρκοκυπρίων λέγοντας ότι «σήμερα έχουμε ένα κράτος. Αυτό αντανακλά τη βούληση του τ/κ λαού. Εμείς δεν είμαστε φυλή. Έχουμε ένα κράτος και η βούληση μας αντανακλάται μέσα από τους θεσμούς αυτού του κράτους. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που κυβερνούν αυτό το κράτος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καβγαδίζουμε γι’ αυτό. Δεν είναι προς όφελος αυτής της χώρας μια προσέγγιση και μια γλώσσα που βλάπτει την ειρήνη ανάμεσα στις κοινότητες. Επομένως, θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από τη λύση του Κυπριακού να υπάρχει ειρήνη μεταξύ των κοινοτήτων».
 
Κατά τον ίδιο, ήταν επιτυχημένο το μοντέλο και η πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς όσον αφορά τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία, και είναι υποψήφιος γιατί θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόσει παρόμοια πρακτική με απώτερο στόχο να μπορέσει να επιτευχθεί μια κοινή πολιτική μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους, λέγοντας ότι σήμερα υπάρχει μια βαθιά πολιτική και διπλωματική κρίση με την Τουρκία. 
 
Εναντίον του Ακιντζί και ο Ντερβίς Έρογλου
 
Στο μεταξύ σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντεμίρορεν, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι με τις δηλώσεις του στην The Giuardian εβλαψε και μόλυνε τις αδελφικές σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.
 
Βρίσκεται στην πολιτική από το 1974, είπε, και δεν είδε ποτέ την Τουρκία να σκέφτεται το θέμα της προσάρτησης της Κύπρου, ούτε και άκουσε ποτέ την Τουρκία χρησιμοποιεί έστω και μια έκφραση γι’ αυτό. Έχω συναντηθεί πολλές φορές ανέφερε ο Έρογλου, με διάφορους ηγέτης της Τουρκικής Δημοκρατίας και δεν άκουσα από κανέναν Τούρκο κρατικό αξιωματούχο να κάνει αναφορά σε προσάρτηση.
 
Για τις δηλώσεις Ακιντζί, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι «δεν ήταν αναγκαίο να αρχίσει αυτή τη διένεξη ο Ακιντζί καθώς μπαίνει σε προεκλογική εκστρατεία». Υποστήριξε δε ότι ο κ. Ακιντζί δημιούργησε αυτή τη διαμάχη για να την χρησιμοποιήσει ως εργαλείο και να κερδίσει πλεονέκτημα εν΄όψει των «προεδρικών εκλογών». Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι εκλογές θα είναι δύσκολες για τον Μουσταφά Ακιντζί.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική