Η παραδοχή Φέλτμαν, η δικαίωση Αναστασιάδη και τα μηνύματα προς το εσωτερικό

H χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των εγγυήσεων καταρρίπτει το αφήγημα κάποιων ότι στο Κραν Μοντανά, η Τουρκία ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τα επεμβατικά και εγγυητικά της δικαιώματα, δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.
 
Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η χθεσινή ξεκάθαρη παραδοχή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι ουδέποτε συναίνεσε, στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, σε κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, που απαντούσε σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο ότι τάχα στο Κραν Μοντανά είχε αποδεχθεί κάτι τέτοιο η τουρκική πλευρά, καταρρίπτει το αφήγημα που καλλιεργείται από κάποιους στην Κύπρο, ότι δηλαδή η Τουρκία ήταν έτοιμη στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο να εγκαταλείψει επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα και να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Κύπρο και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν δέχθηκε να λύσει το κυπριακό πρόβλημα».
 
«Με τη συνέντευξη του τότε Βοηθού ΓΓ των ΗΕ κ. Τζέφρι Φέλντμαν - ο οποίος ήταν παρών, πρέπει να τονίσω, στο Κραν Μοντανά,  καταρρίπτεται ένα άλλο αφήγημα κάποιων εντός της Κύπρου, ότι δηλαδή από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά αποχώρησε ή επέτρεψε με τη στάση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τερματιστεί η διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.
 
Την ίδια ώρα υπενθύμισε πως κάτι  παρόμοιο είχε πει και ο ΓΓ των ΗΕ αμέσως μετά το Κραν Μοντανά. «Εάν αναλογιστεί κάποιος τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την αξιολογήσει σωστά, πώς δηλαδή εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή μας, στη Συρία, στη Λιβύη, αλλά ακόμα και στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ, όπου με έκνομες και πειρατικές ενέργειες και δια της επιβολής της στρατιωτικής της παρουσίας καθώς και με τα όσα άλλα προσπαθεί να επιβάλει στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με την ανάμιξη της ακόμα στη διαδικασία για ανάδειξη Τουρκοκύπριου ηγέτη, αλλά και τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά του κ. Μουσταφά Ακκιντζί, επειδή μίλησε κατά της προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να έχει ούτε ρόλο ούτε λόγο στην Κύπρο, στη μετά τη λύση του Κυπριακού εποχή».
 
«Είναι λοιπόν καιρός», κατέληξε ο εκπρόσωπος, «στην Κύπρο να αντιληφθούμε ότι θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα και να σταματήσουμε τις έριδες μεταξύ μας και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού από το σημείο που έχουμε μείνει στο Κραν Μοντανά».
 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας