Ο Κυριάκος Κόκκινος πρώτος υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Στο πρόσωπο το οποίο θα εμπιστευθεί, για να αναλάβει τα ηνία του νεοσύστατου Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη, είναι ο Κυριάκος Κόκκινος, επικεφαλής επιστήμονας για την έρευνα και την καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι από τον Ιανουάριο του 2019.
 
Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Βουλή υπερψήφισε σε 42 ψήφους υπέρ και τέσσερις εναντίον, την δημιουργία του Υφυπουργείου από την 1η Μαρτίου του 2020.
 
Το νέο Υφυπουργείου θα αποτελέσει τον κεντρικό φορέα με συντονιστικές και οριζόντιες αρμοδιότητες για την προώθηση του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας της πληροφορίας, καθώς και της έρευνας και καινοτομίας, ώστε να αξιοποιούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό συνθήκες που να επιτρέπουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού, καθώς και την ισότιμη συμμετοχή της Δημοκρατίας στην ενιαία ψηφιακή αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο νέος υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα υποβάλλει προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ θα δύναται να υποβάλλει προτάσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο και να παρίσταται στις συνεδριάσεις αυτού μόνο για θέματα για τα οποία του ανατίθεται εξουσία ή αρμοδιότητα από τον προτεινόμενο νόμο ή το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να μετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
 
Το Υφυπουργείο, για σκοπούς διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του, θα στελεχωθεί με το προσωπικό του ΤΥΠ του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΗΕ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ