Κούσιος: Οι πολίτες γνωρίζουν πού βρισκόταν η Κύπρος όταν κυβερνούσε το ΑΚΕΛ

Οι πολίτες γνωρίζουν πού βρισκόταν η χώρα όταν το ΑΚΕΛ κυβέρνησε τον τόπο και που βρίσκεται σήμερα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, απαντώντας σε επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης που διατύπωσε νωρίτερα το ΑΚΕΛ, τις οποίες χαρακτήρισε ως «ισοπέδωση των όσων έχουν επιτευχθεί στην οικονομία και την απασχόληση».
 
«Όταν το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε 'οικτρή πραγματικότητα' που βιώνουν οι εργαζόμενοι προφανώς περιγράφει τα αποτελέσματα των έργων της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ» αναφέρει ο κ. Κούσιος σε γραπτή του δήλωση και συνεχίζει: «Τότε που οδήγησαν χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας στην επαιτεία των κοινωνικών παντοπωλείων, που άδειασαν τα ταμεία του κράτους και άφησαν ρευστά διαθέσιμα για ένα μήνα. Τότε που οδήγησαν την οικονομία στην κατηγορία 'σκουπίδια' και εκτόξευσαν την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα».
 
Όπως σημειώνει, «αν θέλουν να μιλήσουν για μισθούς ας αναλογιστούν ποιος οδήγησε στο κουτσούρεμα τους και στην κατάργηση της ΑΤΑ. Αν θέλουν μιλήσουν για την φτώχεια ας δουν τα ποσοστά φτώχειας που παρέδωσαν το 2013».
 
Σήμερα, συνεχίζει ο Εκπρόσωπος, «η κατάσταση της χώρας αποτυπώνεται στη  δραστική μείωση της ανεργίας, που έχει περιοριστεί περίπου στο 6%, στη μείωση του ποσοστού των πολιτών που αδυνατεί να αποπληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, στους σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην ενίσχυση του δικτύου προστασίας των ευάλωτων ομάδων, στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας που οδήγησε στην επενδυτική βαθμίδα».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Κούσιος τονίζει πως «η Κυβέρνηση συνεχίζει με αποφασιστικότητα την προσπάθειά της για να παραμείνει η Κύπρος σε σταθερή πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο της χώρας ακόμη περισσότερο, προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών μας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη