Στα κατεχόμενα ο Οκτάι-Θα συζητήσουν για τα Βαρώσια

Στα κατεχόμενα θα έρθει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Νόκτα Κίπρις» θα χαιρετίσει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην παρουσία του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ, με τίτλο «Η πρωτοβουλία για τα κλειστά Βαρώσια από νομικής, πολιτικής και οικονομικής άποψης» που θα πραγματοποιηθεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν έχει προσκληθεί σε αυτή την συζήτηση.
 
Στο δημοσίευμα της «Νόκτα Κίπρις» δημοσιοποιείται και σχετική αφίσα από την εκδήλωση με το πρόγραμμα των ομιλητών, όπου ως τοποθεσία πραγματοποίησής της αναγράφεται «Αμμόχωστος».
 
Την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση θα κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Νετζντέτ Μπασά, στο «διεθνές πανεπιστήμιο» της Κύπρου και αρχισύμβουλος του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος είναι μεταξύ των ομιλητών. Μεταξύ των ομιλητών αναφέρονται επίσης: ο πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσιερι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.
 
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε ενότητες με την πρώτη να αναφέρεται ως «Εντός της ιστορικής διαδικασίας: Οι συμφωνίες για την Κύπρο και η πρωτοβουλία για τα κλειστά Βαρώσια από άποψης αποφάσεων των ΗΕ, διεθνούς δικαίου και πολιτικών κατευθύνσεων». Σε αυτό θα μιλήσουν ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης και δύο Τούρκοι πρώην Πρέσβεις, οι Ολούτς Οζουκλέρ και Ντεριά Μπατιμπάι.
 
Υπάρχει επίσης ενότητα που αφορά το δίκαιο της ΕΕ και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τα Βαρώσια, το δίκαιο των βακούφικων – όπως αναφέρεται – και ο «νόμος» για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», με ομιλητές – μεταξύ άλλων – τον «διευθυντή» του «ιδρύματος βακουφίων», Ιμπραχίμ Μπεντέρ και τον Αϊφέρ Σαίτ Ερκμέν της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».
 
Ενότητες επίσης είναι «Η πρωτοβουλία για τα κλειστά Βαρώσια από στρατηγικής άποψης» και «Ο πιθανός οδικός χάρτης».
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου θα παραθέσει δείπνο στους συμμετέχοντες στην συζήτηση στρογγυλής τραπέζης το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το βράδυ της εκδήλωσης δείπνο θα παραθέσει ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Tατάρ. Δεν αναφέρεται πότε φτάνει και πότε αναχωρεί από τα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής