Το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών Συλλούρη στην Αυστραλία

Το Κυπριακό και οι ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου-Αυστραλίας σε ότι αφορά την πολιτεία της Βικτώριας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ήταν στο επίκεντρο της πρώτης επίσημης συνάντησης της, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, διακομματικής κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας της Βικτώριας, Colin Brooks, τον Σκιώδη Υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμικότητας Neil Angus, τη Βουλευτή Βικτώριας, Κατ Θεοφάνους και τον πρώην Βουλευτή και Υπουργό, Θιο Θεοφάνους.
 
Κατά τη συνάντηση και ακολούθως σε γεύμα εργασίας o Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε ενημέρωση για τις ευκαιρίες που υπάρχουν και ειδικά για τη δυνατότητα ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βικτώριας, επίσης ενημέρωσε για το Κυπριακό και θέματα που άπτονται της λειτουργίας  των κοινοβουλίων.
 
Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης τους Αυστραλούς Κοινοβουλευτικούς για τη δυνατότητα που υπάρχει η Κύπρος να καταστεί για την Αυστραλία πύλη  στην ΕΕ. Αναφορά έκανε και στην αξιοποίηση των δεδομένων που προκύπτουν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
 
Ανταλλαγή απόψεων έγινε και για τη λειτουργία των κοινοβουλίων των δύο χωρών και για τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορέσει να εδραιωθεί συνεργασία μεταξύ τους.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τα θέματα λειτουργίας της Πάνω και της Κάτω Βουλής της Βικτώριας.
 
O Πρόεδρος της Βουλής, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, κατόπιν πρόσκλησης των Προέδρων της Ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, Tony Smith και Scott Ryan.
 
Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Ανδρέας Φακοντής, Ζαχαρίας Κουλίας, Ηλίας Μυριάνθους, Λίνος Παπαγιάννης, Αννίτα Δημητρίου, Κώστας Κώστα και Μαρίνος Μουσιούττας.
 
Στην αποστολή συμμετέχει επίσης ο Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Γ. Παπαναστασίου: Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην ΕΕ την τελευταία διετία
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ