Σημαντικός ο ρόλος των αποδήμων μπροστά στις αυξημένες προκλήσεις

Οι απόδημοι μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, «καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο με αυξημένες προκλήσεις, περισσότερες απειλές και μεγάλες ευκαιρίες«, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των αποδήμων θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές και θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για καλύτερο μέλλον.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής και η διακομματική αντιπροσωπεία που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, επισκέφθηκε τον οίκο ευγηρίας «Η Μεγαλόχαρη Παναγία του Κύκκου και αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο μιλώντας στους ομογενείς που διοικούν τον οίκο ευγηρίας.
  
Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κυπρίων Βορίων Προαστίων Πανίκος Μηνά παρατήρησε ότι οι Αυστραλοί μακροχρόνια υποστηρίζουν τα δίκαια του κυπριακού λαού και διατύπωσε την πεποίθηση ότι οι στόχοι του Προέδρου της Βουλής και της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας θα επιτευχθούν.
 
Ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής να μεταφέρει από τους Κυπρίους και Ελλαδίτες της Μελβούρνης το μήνυμα ότι μπορεί να είμαστε εδώ (στην Αυστραλία) σωματικά, ψυχή, καρδιά και έγνοια βρίσκονται κάθε στιγμή και κάθε λεπτό στην Κύπρο και ουδέποτε θα φθαρούμε ή θα αναπαυθούμε, αλλά θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα ενώνει νησί και λαό.
 
O Βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής Andrew Giles που παρέστη στη συνάντηση της κυπριακής αντιπροσωπείας με τους αρμοδίους της ομογένειας, που εργάζονται για τη λειτουργία του ιδρύματος είπε ότι αναγνωρίζουμε τη σημασία της συνεργασίας με την ελληνοκυπριακή κοινότητα της Αυστραλίας και πρόσθεσε πως η επίσκεψη της διακομματικής αντιπροσωπείας στην Αυστραλία είναι πάρα πολύ σημαντική.  Ενίσχυση των σχέσεων με την κοινότητα.
 
Μιλώντας εκ μέρους των ενοίκων του οίκου ο κ. Νίκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη. Παρατήρησε πως τώρα παρά ποτέ ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός καλούνται να φυλάξουν Θερμοπύλες και παρατήρησε ότι πολύ ορθά αναζητούνται στρατηγικές συμμαχίες ώστε αντιμετωπισθούν οι τουρκικές και άλλες επιβουλές.
  
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον οίκο ευγηρίας ο Πρόεδρο της Βουλής και οι Βουλευτές που αποτελούν την αντιπροσωπεία φύτεψαν στον ελαιόκηπο του ιδρύματος, μία ελιά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές