Αποκαλυπτικό: Αντίστροφη μέτρηση για Βγενόπουλο

Τα ψέματα τελειώνουν και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στην νομική μάχη των κυπριακών αρχών εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, για τη διερευνώμενη υπόθεση που αφορά στη χειραγώγηση τιμών και μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία κατέρρευσε την Άνοιξη του 2013.
 
''Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η υπόθεση Βγενόπουλου θα προχωρήσει'', ανέφερε στον Ρεπόρτερ αρμόδια πηγή, κάνοντας λόγο για δικαστικά τερτίπια, που όμως υπάρχει τρόπος να υπερπηδηθούν. Παρόλο που αυτήν την στιγμή, η διαδικασία των ανακρίσεων στην Αθήνα δείχνει να είναι βραχυκυκλωμένη, οι κυπριακές διωκτικές αρχές προετοιμάζονται να δώσουν λύση στην σημερινή κατάσταση ενεργώντας αποφασιστικά και σύντομα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα μας. Ο κος Βγενόπουλος εγείρει ενστάσεις στο να δώσει κατάθεση προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα, μεταξύ άλλων, και κάποια σε σχέση με αναστολή διαδικασιών για αιτήματα που αφορούν στον κυπριακό Τύπο για δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ίδιο.
 
Πάντως, η ανακρίτρια στην Αθήνα συμπλήρωσε πρόσφατα τον φάκελο με όσες καταθέσεις κατάφερε να πάρει και τον έστειλε σε εφέτη, ο οποίος και αναμενεται να αποφανθεί αναφορικά με τις ενστάσεις των Βγενόπουλου - Μπουλούτα, (για να δώσουν κατάθεση) ή να τον στείλει στο Συμβούλιο Εφετών για αποφάσεις.  Σημειώνεται ότι η τακτική των ενστάσεων είναι γνωστή στις νομικές διαδικασίες και δεν είναι κάτι που έχει ξαφνιάσει τις διωκτικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, τα προσκόμματα που φέρονται να εγείρουν οι Βγενόπουλος - Μπουλούτας έχουν ξαφνιάσει την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία θεωρεί πρωτόγνωρο το να σχετίζονται οι ενστάσεις με άλλη υπόθεση. Το επιχείρημα δηλαδή ότι εφόσον η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα Ελλαδιτών για δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο που τα θεωρούν δυσφημιστικά, δεν δικαιούται να ζητά από την Ελλάδα δικαστική συνδρομή. 
 
Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την υπόθεση Βγενόπουλου - Μπουλούτα. Και εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο μεταφράζεται σε ''σύντομα'' από τις κυπριακές διωκτικές αρχές, η ανακριτική διαδικασία λήψης καταθέσεων στην Αθήνα, δεν προχωρήσει και συνεχίζονται οι καθυστερήσεις/ενστάσεις, ''τότε η Κύπρος θα προχωρήσει με έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή στην καταχώρηση υπόθεσης στο δικαστήριο έστω και χωρίς καταθέσεις των εμπλεκομένων προσώπων'', σύμφωνα με αρμόδια πηγή. 
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον κο Βγενόπουλο, εάν αρνηθεί να δώσει κατάθεση. Ο κος Νικολάου είχε προβεί σε σχετικές δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών που προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει επτά μήνες, και οι κυπριακές αρχές πλέον πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για ενεργοποίηση των νομικών όπλων που έχουν στην κατοχή τους.    

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας