Debate για δύο, εν μέσω κατακραυγής από τα άλλα κόμματα

Εν μέσω κατακραυγής κάποιων εκ των υπολοίπων κομμάτων, πραγματοποιείται σήμερα το διακαναλικό debate μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.
 
Η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόσκληση-πρόκληση του Προέδρου του ΔΗΣΥ προς τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, την οποία και αποδέχθηκε. Η αρχική ανάρτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ως αντικείμενο τα ερωτήματα που απηύθυνε ο ΔΗΣΥ προς το ΑΚΕΛ για τις διαγραφές δανείων και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και κομμάτων.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε debate προκαλεί τον Άντρο Κυπριανού ο Αβέρωφ Νεοφύτου
 
«Τους καλούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Και τελικά όντως θα συζητήσουν για όλα, καθώς, όπως αποφασίστηκε, στην τηλεμαχία θα υπάρχουν δύο ενότητες. Στην πρώτη θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό, στην ενέργεια και στις εξωτερικές σχέσεις και στη δεύτερη θα συζητηθούν η εσωτερική διακυβέρνηση και η οικονομία.
 
To debate, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, θα φιλοξενηθεί στα στούντιο του ΡΙΚ και σε αυτό θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από το ΡΙΚ, τον ΑΝΤ1, τον ΑΛΦΑ, το ΣΙΓΜΑ και το OMEGA. Κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλει τις ερωτήσεις του στους δύο πολιτικούς αρχηγούς και η συζήτηση μεταξύ τους θα διαρκεί έξι λεπτά,  μέχρι την σκυτάλη να αναλάβει ο επόμενος δημοσιογράφος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διακαναλική η μάχη Αβέρωφ και Άντρου-Κλείδωσαν οι λεπτομέρειες
 
Φωνάζουν οι υπόλοιποι
Η τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αβέρωφ Νεοφύτου και στον Άντρο Κυπριανού έδωσε τροφή για μία άλλη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς άλλα κόμματα διαμαρτύρονται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το γεγονός πως η δημόσια συζήτηση περιορίστηκε στους δύο πόλους του κομματικού συστήματος, φιμώνοντας, όπως αφήνουν να νοηθεί, τις υπόλοιπες πολιτικές φωνές.
 
Με σκληρή γλώσσα, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και Κίνημα Αλληλεγγύη εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το debate, εκτιμώντας ότι και οι πολίτες θα κρατήσουν αποστάσεις.  
 
Το ΔΗΚΟ, μάλιστα, χαρακτήρισε το debate «παρωδία», γνωστοποιώντας ότι εκπρόσωποί του δεν θα συμμετέχουν στα πάνελ που θα ασχοληθούν  με το θέμα. «Αποτελεί ξεκάθαρη και κυνική προσπάθεια πόλωσης και ενίσχυσης του δικομματισμού», τόνισε το κόμμα, καταγγέλλοντας πως «η προσπάθεια των δύο κομμάτων, να αποδείξουν ποιου η διακυβέρνηση ευθύνεται λιγότερο για τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία και τον λαό μας, καταργεί την πολυφωνία και τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο».
 
«Ψευδο-debate» χαρακτήρισε το Κίνημα Αλληλεγγύη την τηλεμαχία, καταγγέλλοντας, παράλληλα, έλλειμμα δημοκρατίας στον τόπο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα, ότι «θα πείσει τον κυπριακό λαό ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση και φιάσκο». «Οι θέσεις τους είναι πανομοιότυπες όσον αφορά το Κυπριακό, και ας καταλάβει ο κυπριακός λαός ότι τα μικρά κόμματα αποτελούν οδό διαφυγής από τον σφικτό εναγκαλισμό των «μεγάλων» κομμάτων», κατέληξε η Αλληλεγγύη.
 
«Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κόλπο των δύο μεγάλων κομμάτων για να ξεγελάσουν για άλλη μία φορά τους ψηφοφόρους», εκτιμούν οι Οικολόγοι. Θεωρούμε, πρόσθεσαν, ότι δεν θα εξαχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πως είναι απλώς μία προσπάθεια του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραπλανήσουν. «Προάγουν τον δικομματισμό και ισοπεδώνουν την πολυφωνία με τέτοιου είδους επικοινωνιακά κόλπα», υπογράμμισαν. Ευχήθηκαν, μάλιστα, οι πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη και να τους αφήσουν να τσακώνονται μόνοι τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον