Συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Στέλλα Κυριακίδου είχε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στις Βρυξέλλες όπου και πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου συζήτησε με την κ. Κυριακίδου ζητήματα που αφορούν την ΕΕ, την Κύπρο, καθώς και τρέχοντα θέματα όπως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και την εφαρμογή της μεγάλης ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον καρκίνο.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Κυριακίδου, τόνισε τα εξής: «Είναι με μεγάλη χαρά που υποδέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν την ΕΕ αλλά και την Κύπρο. Επίσης είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω σαν Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τα θέματα που έχουμε τώρα στα επείγοντα, όπως το θέμα του κορωνοϊού. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τους χειρισμούς που γίνονται από εμάς σαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τα κράτη μέλη. Ότι είμαστε σε μια συντονιστική προσπάθεια με όλα τα κράτη όπου και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει υψηλός βαθμός ετοιμότητας και συνεργασίας για αντιμετώπιση των κρουσμάτων εφόσον παρουσιάζονται. Επίσης τον ενημέρωσα για την αυριανή έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τον υποδεχτώ και πάλι στο γραφείο μου για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:  «Χάρηκα ιδιαίτερα την πρώτη επίσημη συνάντησή μας με την πιο στενή συνεργάτιδά μου στην Κύπρο και τώρα Κύπρια Επίτροπο, τη Στέλλα Κυριακίδου. Να τη συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων αλλά και για το έργο που επιτελεί. Πέραν της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, η μεγάλη στρατηγική για όλη την Ευρώπη είναι η καταπολέμηση του καρκίνου. Όπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια στις τρεις οικογένειες ζουν αυτόν τον εφιάλτη, αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η ευρωπαϊκή στρατηγική δεν μπορούσε να είχε καλύτερο υπεύθυνο να τη φέρει εις πέρας. Αγαπητή μου Στέλλα είμαι βέβαιος για την επιτυχία. Το χρωστάμε σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινωνία».
 

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση