Απαντά στις κατηγορίες Σιζόπουλου ο Παπαδάκης-Συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ θα βρεθεί σήμερα ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης μετά την καταγγελία του Μαρίνου Σιζόπουλου για αντικομματική συμπεριφορά.
 
Από την περασμένη Τετάρτη ο κ. Παπαδάκης έλαβε το κατηγορητήριο το οποίο περιέχει συνολικά έξι κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ θα πάει ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου με τη συνοδεία των δικηγόρων του για να απαντήσεις στις κατηγορίες που του προσάπτονται.
 
Με βάση το καταστατικό του κόμματος, αν ο κ. Ευσταθίου εντοπίσει και καταδείξει πως στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που προσάπτονται στον Δημήτρη Παπαδάκη, τότε αυτός θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος, το οποίο θα πάει με πρόταση πίσω στο Πολιτικό Γραφείο, για επιβολή ποινής.
 
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, απαρτίζεται από τους Δώρο Θεοδώρου, Μαρία Θρασυβούλου, Δημήτρη Παυλίδη, Λεύκιο Δοράτη και Σωκράτη Σωκράτους.  
 
Τις προηγούμενες ημέρες και για λόγους πλήρους διαφάνειας, ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ ζήτησε όπως η διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού είναι ανοιχτή για τα μέλη του κόμματος, καθώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοικτή διαδικασία ενώπιον του Πειθαρχικού ζήτησε ο Παπαδάκης
 
Μια εκ των καταγγελιών του Μαρίνου Σιζόπουλου αφορά το ύψος του ποσού που καταβάλλει ο Ευρωβουλευτής στο κόμμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κλήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία με το κόμμα που αφορούσε μεγαλύτερο ποσοστό από το 10%.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης ξεκαθάρισε στην ηγεσία του κόμματος πως ο ίδιος θα συνεχίσει να καταβάλλει στο κόμμα το 10% του μισθού του, όπως προνοεί ο κανονισμός του Ευρωκοινοβουλίου, πρόνοια η οποία υπάρχει εντός της συμφωνίας και εμπίπτει στα πλαίσια των κανονισμών και της νομιμότητας.
 
Πάντως σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Παπαδάκης σχολίασε με νόημα πως η μεγαλύτερη αντικομματική συμπεριφορά που επέδειξε ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να εκλεγεί.
 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία