Στο Λήδρα Πάλας για τον κοροναϊό Αναστασιάδης-Ακιντζί

Σύσκεψη για το θέμα του κοροναϊού, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναμένεται να λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της εξάπλωσης του.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας, οι δύο ηγέτες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του κοροναϊού και προχώρησαν σε συντονισμό των ενεργειών τους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν από κοινού μέτρα για προφύλαξη του λαού.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη το υπέρτερο καθήκον προστασίας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και την ανάγκη λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποτροπή των όποιων κινδύνων από εξάπλωση του ιού, συμφώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όπως η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας συνέλθει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις εξι το Λήδρα Πάλας.
 
Ενόψει της προγραμματιζόμενης παρουσίας των δύο ηγετών για την εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό στις 7.30μμ στον ίδιο χώρο, συμφωνήθηκε όπως στις 19:00 υπάρξει από κοινού συνάντηση των δύο ηγετών με την Τεχνική Επιτροπή, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας και τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν με στόχο να παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή προστασία στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
  
Την ίδια ώρα,με ανακοίνωση οι ιατρικές υπηρεσίες προβαίνουν σε νέα ενημέρωση του κοινού για τον κοροναϊό, μετά και την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για την επιδημία .
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο ιός εκδηλώθηκε στην πόλη Wuhan, Επαρχία Hubei στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας, με τις υγειονομικές Αρχές της Κίνας να ανακοινώνουν στις 9 Ιανουαρίου 2020 ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού. Μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020 (11 π.μ., ώρα Κύπρου), έχουν αναφερθεί 9,834 (9,723 στην Κίνα) εργαστηριακώς επιβεβαιωμένα κρούσματα και 213 θάνατοι, όλοι στην Κίνα. Πέραν της Κίνας, έχουν δηλωθεί 111 περιστατικά σε 20 χώρες συμπεριλαμβανομένου και χωρών μελών της ΕΕ (Γαλλία 6, Γερμανία 5, Ιταλία 2 και Φιλανδία 1).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ετοιμότητα τέθηκαν τα νοσοκομεία στην Κύπρο λόγω του κοροναϊού
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές