Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στη Λεμεσό η ρωσική φρεγάτα του πυραυλικού στόλου Admiral Essen

  31/01/2020 11:37
Στη Λεμεσό η ρωσική φρεγάτα του πυραυλικού στόλου Admiral Essen

Στη Λεμεσό η ρωσική φρεγάτα του πυραυλικού στόλου Admiral Essen

  31/01/2020 11:37
Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε χθες, η ρωσική φρεγάτα του πυραυλικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Admiral Essen.
 
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο έφτασε στην Κύπρο για ανεφοδιασμό, αφού το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι Λεμεσού, σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα.
 
Όπως μεταδίδεται από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, το γραφείο τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο, «στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έδεσε στην Κύπρο ώστε να αναπληρώσει προμήθειες και καύσιμα ενώ το πλήρωμα θα κάνει ένα διάλειμμα στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης κατά τον ελεύθερο χρόνο που θα έχει».
 
Η φρεγάτα Admiral Essen πραγματοποιεί αποστολές σε «απομακρυσμένα» ύδατα από τον Δεκέμβριο του 2019.
 
To Admiral Essen ανήκει στην κλάση Admiral Grigorovich. Πρόκειται για  ελαφρές φρεγάτες πολλαπλού ρόλου ειδικά σχεδιασμένες και προορισμένες για την Μαύρη Θάλασσα.
 
Τα πλοία αυτής της κατηγορίας έχουν εκτόπισμα περίπου 4.000 τόνων, ταχύτητα 30 κόμβων και διάρκεια 30 ημερών. Το Admiral Essen είναι οπλισμένο με πυραύλους Kalibr, σύστημα πυραυλικής αυτοάμυνας Shtil-1, πυροβόλο όπλο 100 χιλ. A-190, πυροβόλο όπλο άμυνας, εκτοξευτήρα ρουκετών RBU-6000 και τορπίλες και μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο Ka-27 -31).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας