Αν κάποιος έλεγε ότι τα τα πράγματα σήμερα στην ΕΔΕΚ είναι ευοίωνα θα εθελοτυφλούσε

Αν κάποιος έλεγε ότι τα τα πράγματα σήμερα για την ΕΔΕΚ είναι ευοίωνα, τότε θα εθελοτυφλούσε, όμως όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του σοσιαλιστικού κινήματος στον τόπο μας, πέραν των όποιων συναισθημάτων και πικρίας, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβα μίλησε στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της αποχώρησής του ύστερα από 15 χρόνια από τα έδρανα της Βουλής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στο κόμμα του με τις καταστατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν και δεν επέτρεψαν στον ίδιο να διεκδικήσει άλλη μια θητεία, αν και θεωρεί ότι βρίσκεται σε ηλικία που θα μπορούσε να το πράξει.

Παραμερίζει όμως μας λέει τις όποιες πικρίες και καλεί την κάθε Εδεκίτισσα και τον κάθε Εδεκίτη να δώσουν την στήριξή τους στο σοσιαλιστικό κίνημα για να έχει τουλάχιστον την σημερινή του εκπροσώπηση στη Βουλή.

“Αν κάποιος απαντούσε ότι τα πράγματα σήμερα για την ΕΔΕΚ είναι ευοίωνα τότε θα εθελοτυφλούσε. Κάποιος που θέλει πραγματικά να συμβάλει θετικά πρέπει να βλέπει την πραγματικότητα και να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Πάντοτε στο Κίνημα υπήρχε μια εσωστρέφεια η οποία του δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα. Αυτή η εσωστρέφεια εντάθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια μετά την υποβολή της παραίτησης από την θέση του Προέδρου του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου”, μας λέει.

Ο κ. Βαρνάβα υπενθυμίζει αυτό που είπε και στο παρελθόν ότι για να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις δικές του προσωπικές ατζέντες, προώθησαν εισηγήσεις και πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες κατά την άποψή του αποδυνάμωναν το Κίνημα και μεγάλωναν την εσωστρέφεια.

Μας λέει ότι ο ίδιος διαφώνησε με κάποιες από αυτές τις αποφάσεις και θεώρησε ορθότερο ακόμη και να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου.

“Για να μην παρερμηνευτώ, αυτά που λέω δεν έχουν καμία σχέση με το προσωπικό θέμα που έτυχε η απόφαση του Καταστατικού Συνεδρίου να με επηρεάζει άμεσα. Υπήρξαν και πάρα πολλές άλλες αποφάσεις που με βρήκαν διαφωνούντα. Παρόλα ταύτα η συνείδηση μου υπερβαίνει των οποιονδήποτε συναισθημάτων και πικρίας γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι δεν μπορώ αυτή την στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο κομβικό σημείο στο κυπριακό πρόβλημα και την οικονομική κρίση, εγώ να απέχω από την προσπάθεια ενδυνάμωσης του Σοσιαλιστικού Κινήματος στον τόπο μας”, λέει ο Γιώργος Βαρνάβα.

Με ποια συναισθήματα όμως φεύγει ο Γιώργος Βαρνάβα από τη Βουλή την οποία υπηρέτησε για 15 χρόνια και όταν σήμερα λόγω καταστατικής πρόνοιας δεν μπορεί να επαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα;

“Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Για μένα η Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν ένα Πανεπιστήμιο. Μέσα στα πλαίσια των βουλευτικών μου καθηκόντων, της συμμετοχής μου σε διάφορες Επιτροπές, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας τα τελευταία 5 χρόνια, όπως και η συμμετοχή μου σε αποστολές της Βουλής σε Διεθνείς Οργανισμούς μου έδωσαν την ευκαιρία να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στην αποστολή την οποία μου ανέθετε ο λαός που με εμπιστευόταν στην θέση αυτή για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, υπερασπιζόμενος πάντοτε τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του λαού, μέσα από νομοσχέδια, προτάσεις νόμου και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες”, μας λέει.

Φεύγει, αναφέρει, με καλές εμπειρίες, αλλά και δύσκολες στιγμές τις οποίες πέρασαν όλοι στο Κοινοβούλιο ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια, που κλήθηκαν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που καθόρισαν την τύχη της πατρίδας μας και του λαού μας.

“Πολλά ήταν τα βράδια που δεν κοιμήθηκα προσπαθώντας να ξεδιαλύνω στο μυαλό μου τι ήταν ορθότερο να πράξω την επόμενη μέρα όταν καλούμασταν να ψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε μνημονιακά νομοσχέδια που θα άλλαζαν και θα επηρέαζαν εντελώς την ζωή των συνανθρώπων”, λέει στο ΚΥΠΕ.

Ο Γιώργος Βαρνάβα δεν εγκαταλείπει τις τάξεις του Κινήματος στο οποίο ανδρώθηκε γιατί αν το έπραττε θα ένοιωθε λιποτάκτης. Στον συγκεκριμένο κομματικό χώρο βρίσκεται από το 1976, όταν η οικογένειά του εντάχθηκε στην ΕΔΕΚ. Ενεπλάκη ενεργά στη Σοσιαλιστική Νεολαία ΕΔΕΝ και μετέπειτα μέσα στο ίδιο το Κίνημα, με αποκορύφωμα την δεκαπενταετή του παρουσία στη Βουλή, την ανάδειξη του στην θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του Κινήματος και την διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου του Κινήματος λαμβάνοντας ποσοστό 40%.
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα