ΠτΔ: «Δεν θα κάνουμε αποδεκτή την όποια λύση»

Ή θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και της εντολής που πήραμε να πολιτευτούμε κατά τρόπο που να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την Κύπρο ή θα είμαστε ανάξιοι να ηγούμαστε, τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα πολιτευτεί με τόλμη, «μακριά και πέρα από συνθήματα».

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Σωματείο «Σταυραετός Αγλαντζιάς», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «είναι ευθύνη όλων μας με αποφασιστικότητα, με γνώμονα πάντα τις βασικές αρχές δικαίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να δημιουργήσουμε προοπτικές και προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε μια υπό τις περιστάσεις δίκαιη λύση, να δημιουργήσουμε συνθήκες ελεύθερης διακίνησης, ελεύθερης εγκατάστασης, χωρίς κατοχικά στρατεύματα».

«Τότε και μόνο θα είμαστε αντάξιοι και των ηρώων και των αγωνιστών της ελευθερίας, διαφορετικά μπορεί ο καθένας από μας να πολιτεύεται για να περάσει, να ωραιολογεί για να αρέσει», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αλλά αμφιβάλλω, συνέχισε, «αν μπροστά στην ιστορία μπροστά στις ευθύνες θα είναι έτοιμος να πει πως έπραξε το καθήκον του. Απλά ικανοποίησε τις φιλοδοξίες του».

«Ή θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και της εντολής που πήραμε να πολιτευτούμε κατά τρόπο που να ανορθώσουμε αυτή την πατρίδα, που να ελευθερώσουμε αυτή την πατρίδα, που να επανενώσουμε την Κύπρο μας, που να την απαλλάσσουμε από το άγος της κατοχής, διαφορετικά θα είμαστε ανάξιοι να ηγούμαστε», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα πολιτευτεί με τόλμη, «μακριά και πέρα από συνθήματα διότι, είναι καλό να λες ωραία για να αρέσεις, είναι, όμως, την ίδια ώρα εθνικά πρέπον να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου».

«Με αυτά που λέγω δεν σημαίνει πως θα ήταν ποτέ δυνατόν να κάνουμε αποδεκτή την όποια λύση. Θα πρέπει όμως να δώσουμε με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Θα πρέπει με αποφασιστικότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, «να προσμετρήσουμε δυνάμεις και δυνατότητες, θα πρέπει να προσμετρήσουμε τι μέχρι σήμερα έχει καταγράψει εις βάρος της πατρίδας μας ο χρόνος».

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα