Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο πλευρό της Κύπρου οι Αθηναίοι, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ο Κώστας Μπακογιάννης

  24/01/2020 13:03
Στο πλευρό της Κύπρου οι Αθηναίοι, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο πλευρό της Κύπρου οι Αθηναίοι, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ο Κώστας Μπακογιάννης

  24/01/2020 13:03
Μήνυμα «σεβασμού και αγάπης» εκ μέρους των Αθηναίων μετέφερε ο Δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας, Κώστας Μπακογιάννης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνοντας παράλληλα «ότι σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα τον οποίο δίνετε είμαστε όλοι στο πλευρό σας, με όλες μας τις δυνάμεις».
 
Καλωσορίζοντας τον κ. Μπακογιάννη το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι του δίνεται η ευκαιρία να συναντήσει «έναν αγαπημένο φίλο, αλλά και ιδιαιτέρως τον γιο μιας αγαπητής μου φίλης από το 1985».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε ακολούθως σε κοινούς αγώνες, κοινούς προβληματισμούς και κοινή πορεία και ευχήθηκε στον Δήμαρχο Αθηναίων ό,τι καλύτερο. «Δεν έχω αμφιβολία παρακολουθώντας σας, ότι θα επιτύχετε στην αποστολή που έχετε κατ’ εντολή του λαού αναλάβει», είπε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι μεταφέρει ένα μήνυμα σεβασμού και αγάπης, διερμηνεύοντας όλους τους Αθηναίους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. «Ξέρετε ότι η Αθήνα είναι το δεύτερο σπίτι σας», συνέχισε ο Δήμαρχος, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συμφωνεί.
 
«Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνεστε, να γνωρίζετε ότι σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα τον οποίο δίνετε είμαστε όλοι στο πλευρό σας με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, που διήρκεσε πέραν της μιας ώρας, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για οφειλόμενη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Μετέφερα ένα μήνυμα σεβασμού, ένα μήνυμα αγάπης, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων, όχι μόνο στο πρόσωπο και στον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και σε όλη την κοινωνία, σε όλο τον λαό της Κύπρου», είπε.
 
«Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε όλοι στο πλευρό σας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Άλλωστε και εγώ προσωπικά έχω οικογενειακές σχέσεις με την Κύπρο», είπε ο κ. Μπακογιάννης και εξέφρασε τη χαρά του για την σημερινή επίσκεψη.
 
Συνάντηση με Γιωρκάτζη
Για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση, συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και μελλοντικές κοινές δράσεις και τρόπους βελτίωσης των σχέσεων Λευκωσίας – Αθήνας, συζήτησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε σημερινή τους συνάντηση στο Δημαρχείο Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Επιτετραμμένος της ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο Ιωάννης Μαλλικούρτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκωσίας Λεώνη Ορφανίδου, Νεόφυτος Νεοφύτου, Όλγα Μαρουδιά και Κυριάκος Τσιμίλλης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας