Μετά τον Άντρο και ο Νικόλας στον… χορό των επικρίσεων κατά του ΥΠΕΞ

Κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, έστρεψαν τα πυρά τους ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος κατήγγειλε οργανωμένη προσπάθεια από το ΑΚΕΛ εναντίον του, ο Άντρος Κυπριανού, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει στα ζητήματα που θέτει το ΑΚΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρφώνει το ΑΚΕΛ για οργανωμένη επίθεση εναντίον του ο Νίκος Χριστοδουλίδης
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, συνέχισε ο Άντρος Κυπριανού, «νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη ιδέα από τον εαυτό του από αυτή που έχουμε εμείς. Δεν τον διαχωρίζουμε από όλους τους υπόλοιπους υπουργούς. Εκτός εάν ο ίδιος θεωρεί από τώρα ότι θα είναι υποψήφιος».
 
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ μιλώντας στην εκπομπή «Άλφα Ενημέρωση», παρέθεσε αυτούσιες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη για να καταδείξει την ανακολουθία, όπως είπε, του υπουργού Εξωτερικών, σε σχέση με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
«Λέμε πολιτικά επιχειρήματα και καταγράφουμε γεγονότα. Είπε ο Αναστασιάδης ότι δεν πρέπει να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις. Μετά βγήκε ο κ. Χριστοδουλίδης και θριαμβολογούσε για το ότι έπεισε για επιβολή κυρώσεων τους εταίρους μας. Ας τα έβρουν ο πρόεδρος με τον ΥΠΕΞ. Από εκεί και πέρα εάν αυτά θεωρούνται προσωπικές επιθέσεις διερωτώμαι τι έκαναν εκείνοι τα πέντε χρόνια που ήταν πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας», είπε ο κ. Κυπριανού.
 
«Αν καταφέρει να απαντήσει, θα μείνει στο απυρόβλητο και δεν θα φθαρεί. Ως εκ τούτου αντί να λέει ότι το ΑΚΕΛ τον κυνηγά καλύτερα να απαντήσει. Απαντούμε πολιτικά και η παράκληση μου είναι να μας απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα. », πρόσθεσε.
 
Χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης από το ίδιο στούντιο, εξέφρασε τη θέση ότι υπάρχει προσωπικό στοιχείο στις κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του από το ΑΚΕΛ.
 
«Είμαστε δημόσια πρόσωπα και η όποια κριτική είναι αποδεκτή. Έχω πει δημόσια και θα το επαναλάβω ότι οι τριμερείς έχουν θωρακίσει πολιτικά και νομικά την ΑΟΖ της ΚΔ. Το επαναλαμβάνω και το εννοώ», σημείωσε αναφέροντας πως χωρίς συμμαχίες της Κύπρου στην περιοχή, η Τουρκία θα αμφισβητούσε όλες τις θαλάσσιες ζώνες», είπε ο ΥΠΕΞ.
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απάντησε και στις έντονες επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Κυπριακό.
 
«Όλοι θέλουμε να λυθεί το κυπριακό, εκτός αν εννοεί το ΑΚΕΛ ότι η Τουρκία θέλει να λύσει το κυπριακό και εμείς δεν λύνουμε το κυπριακό. Επιτέλους πρέπει να τοποθετηθεί, ποιος ευθύνεται για την μη επανέναρξη των συνομιλιών και τη μη επίλυση του κυπριακού. Αν θεωρούν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Πρόεδρος ευθύνεται για την μη επίλυση του κυπριακού να βγουν δημόσια να αναφέρουν αυτή την προσέγγιση».
 
Την ίδια ώρα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος σχολίασε τη στάση της Κυβέρνησης στο ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αντίφαση και μη ειλικρίνεια από μέρους της Κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει στρατηγική, υπάρχει αντιφατικότητα όσον αφορά τις προσεγγίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών και αυτή μεταφέρεται και στις χώρες μέλη της Ε.Ε», ενώ διερωτήθηκε, «ποιος θα βάλει βέτο, όταν ακούει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λέει ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικές;», διερωτήθηκε.
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ