Πρώτος με διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο ο Ακιντζί-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις ψευδοεκλογές

Τα πρώτα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κέντρου ερευνών για την ταυτότητα, τα δικαιώματα και τους πρόσφυγε (CMIRS) για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» ανακοίνωσε χθες, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο τ.κ κανάλι Γκεντς, η διευθύντριά του, Μινέ Γιουτζέλ.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Ντεταί γράφει πως τα αποτελέσματα που έδωσε η κ. Γιουτζέλ φέρουν τον Μουσταφά Ακιντζί προηγείται με 36,7%. Ακολουθούν ο Ερσίν Τατάρ με 16,2%, ο Τουφάν Έρχουρμαν με 14,8%, ο Κουτρέτ Όζερσαϊ με 7,5%, η Σιμπέλ Σιμπέρ με 6,0%, ο Σερντάρ Ντενκτάς με 5,4% και ο Ερχάν Αρικλί με 2,6%.
 
Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται τα ονόματα όσων έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα (Ερχιουρμάν, Οζερσάι, Αρικλί) και όσων αναμένονται να το κάνουν (Ταταρ και Ακιντζί) αλλά και εκείνα των Σιμπέρ και Ντενκτάς που έχουν αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Να σημειωθεί ότι το CMIRS διεξάγει τρίμηνες έρευνες στα κατεχόμενα με ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων.
 
Στο μεταξύ, στα τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ αίσθηση προκάλεσε το σημερινό άρθρο του κυπριακής καταγωγής αρθρογράφου στην τουρκική ιστοσελίδα Τ24, Μετίν Μουνίρ. Με τίτλο «Ο Τατάρ ξεγέλασε τον Οζερσάι» ο αρθρογράφος – που σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν στις προηγούμενες «εκλογές» είχε στηρίξει τον Κουντρέτ Οζερσάι – ο κ. Τατάρ «άφησε την Τουρκία και τον Οζερσάι στα μισά του δρόμου» και «δεν στάθηκε ως άντρας στο λόγο του». Ιδιαίτερα επικριτικό θεωρείται και το σχόλιο ότι ο Ερσίν Τατάρ γνωρίζει ο ίδιος, όπως και όλοι, ότι δεν καταλαβαίνει από το Κυπριακό, όμως τώρα φάνηκε ότι δεν καταλαβαίνει ούτε από οικονομία. «Το μόνο πράγμα που γνωρίζει, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι να ζητεί χρήματα από την Άγκυρα και να διαμοιράζει τα χρήματα που έρχονται».
 
Ο κ. Μουνίρ γράφει ότι ο κ. Τατάρ έδωσε τα χέρια και με τον Οζερσάι αλλά και με την Τουρκία για να γίνει συνέταιρος στην «κυβέρνηση» και άφησε στα μέσα του δρόμου όσους πίστευαν ότι δεν θα ήταν ένας συνηθισμένος «πρωθυπουργός». Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι στην συμφωνία που έκαναν 8 μήνες πριν οι Τατάρ και Οζερσάι για να σχηματίσουν την «κυβέρνηση» συμπεριλαμβανόταν ότι το ΚΕΕ και ο Ερσίν Τατάρ θα στήριζαν στις «προεδρικές» του Απριλίου τον Κουντρέτ Οζερσάι. «Και η Άγκυρα ενέκρινε αυτή την συνεργασία».
 
Η συμφωνία ήταν ότι ο κ. Τατάρ που καταλαβαίνει από οικονομία, θα έσωζε την «χώρα» από την χρεοκοπία, την ώρα που ο κ. Οζερσάι με την εμπειρία του στο Κυπριακό θα στήριζε «τις νέες ιδέες». Ο Τατάρ, προστίθεται στο άρθρο, ως «πρωθυπουργός» θα προχωρούσε σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ο Οζερσάι ως «πρόεδρος» θα εργαζόταν για την λύση του Κυπριακού. «Αυτό είχε επιταχύνει τις διαδικασίες για το οικονομικό πακέτο και η Άγκυρα άνοιξε την πηγή (χρημάτων) που είχε κλείσει).
 
Όμως, αναφέρει ο Μετίν Μουνίρ, ο κ. Τατάρ δεν έκανε τίποτα για την οικονομία και περνούσε τον χρόνο του μιλώντας με κομματικούς του στα τηλέφωνα, υποδεχόμενος αντιπροσωπείες ή ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις για επισκέψεις. «Δεν έκανε τίποτε άλλο από το διαμοιράζει τα χρήματα που έρχονταν από την Τουρκία». Ένας γνωστός του Τατάρ είπε στον κ. Μουνίρ, όπως ο ίδιος γράφει, ότι του Ερσίν Τατάρ του άρεσε να είναι «πρωθυπουργός, όχι όμως και να δουλεύει ως τέτοιος».
 
Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι ο Ερσίν Τατάρ υπέκυψε στους επαρχιακούς του κόμματός του για να βάλει υποψηφιότητα, όμως αυτοί δεν θέλουν να εκλεγεί αλλά να τον εξοντώσουν. Εάν εκλεγεί «πρόεδρος» ο Τατάρ, πράγμα που ο Μετίν Μουνίρ θεωρεί απομακρυσμένο, ο Ερσίν Τατάρ θα αναγκαστεί να αφήσει την προεδρία του ΚΕΕ. Εάν δεν εκλεγεί δε, θα υποστεί ένα βαρύ χτύπημα στο πρεστίζ του και θα είναι εύκολο να υπάρξει στο ΚΕΕ διαδοχή.
 
Του ήρθε πιο εύκολο να ξεγελάσει τον Οζερσάι και την Άγκυρα, γράφει ο κ. Μουνίρ συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα «επειδή δεν είναι ηλίθια έδεσε κόμπο το σακούλι και πολλά έργα έμειναν στη μέση». Και το ψευδοκράτος κατέληξε ο αρθρογράφος, από το να ελευθερωθεί, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο αποικιακό καθεστώς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ