Οι τρεις υποψήφιοι αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ ξεδιπλώνουν το όραμά τους στον REPORTER

Το όραμά τους για τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και την Κύπρο του αύριο ξεδιπλώνουν στον REPORTER οι τρεις υποψήφιοι για τις δύο θέσεις αντιπροέδρου του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού.
 
Οι τρεις βουλευτές αναφέρονται στις βασικές προτεραιότητες της παράταξης σε συνάρτηση με το κυβερνητικό έργο αλλά και ευρύτερα, καθώς και στους στόχους της εσωκομματικής ανανέωσης, ενώ εξηγούν γιατί αποφάσισαν να διεκδικήσουν ένα αξίωμα ψηλά στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ.
 
Αννίτα Δημητρίου
Ο ΔΗΣΥ, από την μέρα ιδρύσεως του, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί την πιο ισχυρή φωνή πολιτικής παρέμβασης. Με προτεραιότητα την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και συνεπής στην παρακαταθήκη του ηγέτη της παράταξης μας, Γλαύκου Κληρίδη, λειτουργεί ουσιαστικά και καταλυτικά στην πολιτική πραγματικότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αποτελεσματικής παρέμβασης ο ΔΗΣΥ πρέπει να παραμείνει η φωνή της σύνεσης, της αποτελεσματικότητας, της έγκαιρης παρέμβασης από και προς τους πολίτες, ανέφερε στον REPORTER η υποψήφια Αννίτα Δημητρίου.
 
«Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζεται να υπάρξει, κατά την δική μου άποψη, ποιοτική ανανέωση στην παράταξή μας, συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία των παλαιοτέρων στελεχών με τον δυναμισμό των νέων ανθρώπων γεγονός που θα αποτελέσει την καλύτερη σύζευξη για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο αλλά και θα συνδράμει ουσιαστικά στην πιο άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση προς την κοινωνία των πολιτών, κάτι που απαραίτητα πρέπει να μας προβληματίσει», πρόσθεσε η 34χρονη βουλευτής.
 
«Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εισακούονται τα προβλήματα και οι ανησυχίες τους, ότι γνωρίζουμε και κατανοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας τους και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθώνουμε τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που έχουμε να διαχειριστούμε. Αυτή την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης από και προς την κοινωνία των πολιτών πρέπει να την διασφαλίσουμε και να την αναπτύξουμε επιτυχώς για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε την Κύπρο της νέας εποχής», τόνισε.
 
«Είναι για αυτούς τους λόγους που, διεκδικώντας μια από τις θέσεις της Αντιπροεδρίας του ΔΗΣΥ και προσδοκώντας να πλαισιώσω ακόμα πιο ενεργά τον Πρόεδρο και την ηγεσία του κόμματος, θεωρώ ότι μπορώ και εγώ να συμβάλω προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση, πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας και αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες», εξήγησε η κ. Δημητρίου.
 
«Εξάλλου και οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και όλοι μαζί – άνδρες και γυναίκες – να συμπορευτούμε αποτελεσματικά και ισότιμα στην επόμενη μέρα», υπογράμμισε.
 
Οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι για την Κύπρο μας, την ευρύτερη περιοχή, την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο είναι πρόδηλοι, διαφορετικοί και επικίνδυνοι. Χρειάζεται έτσι προνοητικότητα, ορθή αντίληψη των πραγμάτων και σύνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί παρά να είναι ειρηνικό και ελεύθερο, με μια επανενωμένη, ευημερούσα και εξωστρεφή Κύπρο που να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, που να πρωτοπορεί στις καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις, που να δίνει ίσες ευκαιρίες και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που να σέβεται το περιβάλλον και την ζωή, σημείωσε περαιτέρω η υποψήφια αντιπρόεδρος.
 
«Σε αυτή την εξίσωση ο ΔΗΣΥ πρέπει να πρωτοστατήσει και να αναλάβει ενεργό ρόλο και όλες και όλοι μαζί να συνεισφέρουμε προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση. Προσωπικά, θα είναι ιδιαίτερη τιμή να μπορέσω να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια πάντοτε υπό το πρίσμα της συναδελφικότητας και συνεργασίας αλλά και με απόλυτο σεβασμό στον περήφανο κόσμο του ΔΗΣΥ που μου έδωσε από την πρώτη στιγμή την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπώ», κατέληξε η κ. Δημητρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γέφυρες καλύτερης συνεννόησης χτίζουν Προεδρικό και ΔΗΣΥ
 
Ευθύμιος Δίπλαρος
«Με γνώμονα την προσφορά, την ανανέωση αλλά και την ευθύνη, επαναδιεκδικώ μια από τις θέσεις των Αντιπροέδρων. Ακριβώς γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η ανασυγκρότηση που όλοι θέλουμε αλλά και η πορεία προς τη βάση του κόμματος που όλοι επιζητούμε», δήλωσε, από πλευράς του, ο Ευθύμιος Δίπλαρος.
 
«Έχουμε λάβει τα μηνύματα των καιρών, αυτό άλλωστε το έχουμε αναλύσει και αντιληφθεί και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Με αυτές τις σκέψεις αλλά και με το γεγονός ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που είχα διεκδικήσει, είχα λάβει ποσοστό της τάξης του 56%,  επαναδιεκδικώ και πάλι τη θέση του Αντιπροέδρου ως ο πρώτος επιλαχών», ανέφερε στον REPORTER ο βουλευτής Λεμεσού.
 
«Διανύω την δεύτερη μου θητεία στα βουλευτικά έδρανα και η παρότρυνση φίλων και στελεχών της παράταξης να διεκδικήσω θέση στη πυραμίδα του κόμματος ήταν μεγάλη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή, πότε δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και με παρεμβάσεις μου στήριξα την κυβέρνηση μας», πρόσθεσε.
 
«Στον ΔΗΣΥ δεν θυμήθηκα να ενταχθώ όταν δεν είχα τίποτα να κάνω, ούτε μπήκα θέλοντας να ικανοποιήσω προσωπικές μου φιλοδοξίες. Υπήρξα πρόεδρος της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ και μετέπειτα αναμεμιγμένος στα φοιτητικά δρώμενα και στη μεγαλύτερή φοιτητική παράταξη την Πρωτοπορία. Για πολλά χρόνια, η ΝΕΔΗΣΥ αποτελούσε το δεύτερο μου σπίτι. Πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να το πιστοποιήσουν. Είναι, αν θέλετε, μια φυσική κατάληξη και ευγενής φιλοδοξία ενός νέου πολιτικού που θέλει να συμβάλει στα κοινά  και δεν μένει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις προκλήσεις και στις αλλαγές», εξήγησε ο κ. Δίπλαρος.
 
«Γνωρίζω πολύ καλά την βάση του κόμματος τα απλά μέλη και στελέχη της παράταξης και στέκομαι με σεβασμό και εκτίμηση απέναντι τους. Μεγάλωσα με τις αρχές και τις αξίες του μεγάλου μας ηγέτη Γλαύκου Κληρίδη. Ξέρω πως τους έχουμε απογοητεύσει, ότι αναμένουν πολύ περισσότερα και από εμάς (Πίνδαρου) και από την κυβέρνησή μας. Γνωρίζουν όμως πως αυτή η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έσωσαν το τόπο από την οικονομική καταστροφή και μαζί πέτυχαμε την ανάπτυξη», τόνισε.
 
«Για μένα,  πρωτίστως στόχος θα είναι η επαφή με τον κόσμο και η αναδιοργάνωση του κόμματος.  Πώς φέρνουμε κοντά την μερίδα του κόσμου που έχει αποξενωθεί από την παράταξη μας. Πώς στηρίζουμε την νέα γενιά, πως αξιοποιούμε ακόμη περισσότερο την νεολαία και τους επιστήμονες μας στην ΟΝΕ, που μπολιάζουν την πολιτική διαδικασία με νέες ιδέες και δυναμική. Άλλωστε είναι οι νέοι άνθρωποι επαγγελματίες που βιώνουν τις πραγματικότητες της οικονομίας», σημείωσε περαιτέρω.
 
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «θα στηρίξω τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Δυνατός ΔΗΣΥ είναι και μια δυνατή κυβέρνηση, μια δυνατή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι και ένας Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος και πολύ δυνατός. Το χρωστάμε άλλωστε στο πατριάρχη της παράταξης Γλαυκό Κληρίδη, να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Και δεν πρόκειται να το πράξουμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανανέωση που πρέπει να ακολουθήσει την… ανανέωση στον ΔΗΣΥ
 
Ανδρέας Κυπριανού
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία επτά χρόνια η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη μαζί με τον ΔΗΣΥ έχουν πετύχει πάρα πολλά, στην οικονομία, στην προσπάθεια για ριζικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινωνικά ευαίσθητου κράτους. Στο Κυπριακό η εθνική προσπάθεια για λύση που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα μας χωρίς εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα συνεχίζεται, παρά τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και τις παράνομες πολιτικές των κανονιοφόρων και της προβολής ισχύος που ακολουθεί», ανέφερε ο υποψήφιος Ανδρέας Κυπριανού.
 
Η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Χάρη Γεωργιάδη, τον Γιώργο Γεωργίου, αλλά και τους δύο νέους αντιπροέδρους, θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 σε πλήρη συνεργασία με τον Ν. Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, ούτως ώστε στα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας διακυβέρνησης να διανύσουν την απόσταση που απομένει και να παραδώσουμε στο λαό μια νέα Κύπρο, με δυναμική οικονομία, σταθερή ανάπτυξη, κοινωνικά ευαίσθητη, με λιγότερη γραφειοκρατία και φιλική προς τον πολίτη, μια Κύπρο τουριστικά δυνατή, με ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σύστημα υγείας ευρωπαϊκού επιπέδου. Μια Κύπρο πολιτικά πανίσχυρη, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, κεντρικό ενεργειακό παίχτη, τεχνολογικά αναβαθμισμένη και πρωτοπόρο στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, τόνισε στον REPORTER.
 
«Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο θα πρέπει με αποφασιστικότητα και συνεργασίες να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην υγεία, στην παιδεία, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στο δικαστικό μας σύστημα. Θα πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια για εμπέδωση της αξιοκρατίας και της πάταξης της διαφθοράς. Θα πρέπει να στηριχτεί έμπρακτα το επιχειρείν και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και η προσπάθεια χρηματοδότησης της αγοράς στα πλαίσια σωστών, πλέον, τραπεζικών πρακτικών. Θα πρέπει να στηριχτούν οι ορεινές κοινότητες μέσα από αναπτυξιακές δράσεις, στήριξη της αγροτικής οικονομίας, προσπάθεια δημιουργίας βιοτεχνιών παραδοσιακών προϊόντων στην ύπαιθρο. Πρέπει να αναπτύξουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, χωροθετώντας όμως πλέον αυτές τις αναπτύξεις σε ήδη περιβαλλοντικά κατεστραμμένες περιοχές. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους μέσα από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, να στηρίξουμε περισσότερο τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», πρόσθεσε ο βουλευτής Λεμεσού.
 
Κορυφαίο βέβαια πάντα θέμα θα πρέπει να είναι και είναι η απαλλαγή της χώρας μας από την κατοχή. Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στην περιοχή μας εγκυμονούν κινδύνους, αλλά δημιουργούν και ιστορικές ευκαιρίες. Θα πρέπει να έχουμε στρατηγική σκέψη για να τις εκμεταλλευτούμε, τόνισε.
 
 «Η σύγκληση συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι τριμερείς και όχι μόνο στρατηγικές συνεργασίες, η ενεργειακή ασφάλεια, η στρατηγική πλέον σχέση με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο, Γαλλία, Ιταλία, αλλά και πολλές άλλες χώρες θα πρέπει απαραίτητα να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί. Η Τουρκία μπορεί να γίνει μέρος μιας συμμαχίας ειρήνης στην περιοχή με πολλά οφέλη για την ίδια, εάν βεβαίως εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό και τις νεοθωμανικές της επιδιώξεις, συμβάλλοντας θετικά σε μια σωστή λύση του Κυπριακού και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να της ασκηθούν πιέσεις», πρόσθεσε.
 
«Η παρουσία μου στην πρώτη γραμμή σε όλες τις μάχες που έχει δώσει η παράταξη είναι καλά γνωστή στους συναγερμικούς. Με σοβαρότητα και ταπεινά διεκδικώ μία εκ των δύο θέσεων Αντιπροέδρων και υπόσχομαι να δώσω το άπαν το δυνάμεων μου ούτως ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τα μεγάλα οράματα για την Κύπρο και τις μέλλουσες γενιές», κατέληξε ο Ανδρέας Κυπριανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το προφίλ των τριών υποψηφίων στην τελική ευθεία της ανανέωσης του ΔΗΣΥ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη