Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επισήμως υποψήφιος «πρόεδρος» και ο Ερχάν Αρικλί στα κατεχόμενα

  22/01/2020 18:03
Επισήμως υποψήφιος «πρόεδρος» και ο Ερχάν Αρικλί στα κατεχόμενα

Επισήμως υποψήφιος «πρόεδρος» και ο Ερχάν Αρικλί στα κατεχόμενα

  22/01/2020 18:03
Ο τρίτος υποψήφιος «πρόεδρος» έγινε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί, ο οποίος μετά τους Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι, ανακοίνωσε σε κομματική εκδήλωση χθες βράδυ την υποψηφιότητά του.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το κόμμα του, ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι αυτές οι «εκλογές» δεν είναι συνηθισμένες αλλά έχουν τον χαρακτήρα της αναμέτρησης  με αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στους Ε/κ το 20% των εδαφών του ψευδοκράτους, χωρίς να το γνωρίζουν η «βουλή» και η «κυβέρνηση» (εννοώντας τον Μουσταφά Ακιντζί).
 
«Θέλουν να δημιουργήσουν μια Κύπρο χωρίς την Τουρκία. Αν δεν υπήρχε το Κόμμα Αναγέννησης θα μπορούσαν να το επιτύχουν», είπε και πρόσθεσε ότι στις «προεδρικές εκλογές» θα επιλεγεί ο υποψήφιος που θα εργαστεί για την αναγνώριση του ψευδοκράτους ή την παράδοση στους Ε/κ.
 
Σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικλί, το θέμα της κατάργησης των τουρκικών εγγυήσεων δεν πρέπει να συζητείται ούτε για αστείο και ο ίδιος  δεν θα συζητήσει ποτέ με την ελληνοκυπριακή πλευρά για ομοσπονδία. «Εγώ πιστεύω πως η ομοσπονδία είναι ο τάφος της Κύπρου. Δεν πιστεύω στην ομοσπονδία», είπε.
 
Μιλώντας εξάλλου σε διαδικτυακή τηλεόραση ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι στην «προεδρία» πρέπει να εκλεγεί κάποιος που πιστεύει στην «τδβκ». «Αν δεν είμαι εγώ αυτός, τότε να είναι ο Ερσίν Τατάρ, ο Κουτρέτ Όζερσαϊ ή ο Σερντάρ Ντενκτάς», πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας