Επισήμως υποψήφιος «πρόεδρος» και ο Ερχάν Αρικλί στα κατεχόμενα

Ο τρίτος υποψήφιος «πρόεδρος» έγινε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί, ο οποίος μετά τους Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι, ανακοίνωσε σε κομματική εκδήλωση χθες βράδυ την υποψηφιότητά του.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το κόμμα του, ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι αυτές οι «εκλογές» δεν είναι συνηθισμένες αλλά έχουν τον χαρακτήρα της αναμέτρησης  με αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στους Ε/κ το 20% των εδαφών του ψευδοκράτους, χωρίς να το γνωρίζουν η «βουλή» και η «κυβέρνηση» (εννοώντας τον Μουσταφά Ακιντζί).
 
«Θέλουν να δημιουργήσουν μια Κύπρο χωρίς την Τουρκία. Αν δεν υπήρχε το Κόμμα Αναγέννησης θα μπορούσαν να το επιτύχουν», είπε και πρόσθεσε ότι στις «προεδρικές εκλογές» θα επιλεγεί ο υποψήφιος που θα εργαστεί για την αναγνώριση του ψευδοκράτους ή την παράδοση στους Ε/κ.
 
Σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικλί, το θέμα της κατάργησης των τουρκικών εγγυήσεων δεν πρέπει να συζητείται ούτε για αστείο και ο ίδιος  δεν θα συζητήσει ποτέ με την ελληνοκυπριακή πλευρά για ομοσπονδία. «Εγώ πιστεύω πως η ομοσπονδία είναι ο τάφος της Κύπρου. Δεν πιστεύω στην ομοσπονδία», είπε.
 
Μιλώντας εξάλλου σε διαδικτυακή τηλεόραση ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι στην «προεδρία» πρέπει να εκλεγεί κάποιος που πιστεύει στην «τδβκ». «Αν δεν είμαι εγώ αυτός, τότε να είναι ο Ερσίν Τατάρ, ο Κουτρέτ Όζερσαϊ ή ο Σερντάρ Ντενκτάς», πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα