Δευτέρα 24 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μέρα με την μέρα αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας-Σύνεση συστήνει ο Αβέρωφ

  22/01/2020 15:33
Μέρα με την μέρα αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας-Σύνεση συστήνει ο Αβέρωφ

Μέρα με την μέρα αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας-Σύνεση συστήνει ο Αβέρωφ

  22/01/2020 15:33
Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι έκνομες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και μέρα με την μέρα η επιθετικότητά της αυξάνεται, εκτός ελέγχου και ορίων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην βιομηχανική περιοχή Γερίου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η τελευταία ενέργεια των Τούρκων να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, έξω από τη Λεμεσό, «δεν μπορεί να στηριχθεί με τίποτα. Είναι πρόκληση. Είναι πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα, προς την Ευρώπη, προς την Κυπριακή Δημοκρατία».
 
Εμείς χρειαζόμαστε σύνεση και σωφροσύνη, πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα είναι πολιτικά. «Στηρίζουμε τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του, μέσα από την Ευρώπη να έχουμε στηρίγματα», σημείωσε.
 
Από την άλλη, πρόσθεσε, «σοφά και νούσιμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην δημιουργούμε και προσδοκίες εκτός πραγματικοτήτων. Δεν θα έρθει κανένας να κάνει πόλεμο για χάρη της Κύπρου». Γι’ αυτό, συνέχισε, ο μόνος δρόμος είναι οι πολιτικές κινήσεις, η πολιτική στήριξη. Χαρακτήρισε θετική την αμερικανική παρέμβαση και τοποθέτηση και ευχήθηκε ο διεθνής παράγοντας και η Ευρώπη να στείλουν το μήνυμα στην Τουρκία να παρακαθίσει σε διάλογο.
 
Μέσα από την επίλυση του Κυπριακού θεωρούμε ότι μπορούν να επιλυθούν και αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας