Συγχαρητήρια Αναστασιάδη στη Σακελλαροπούλλου για την εκλογή της

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτηση του στο τwitter, o Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρει ότι «συγχαίρω θερμά για την εκλογή της, την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή της εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα μεταξύ μας συνεργασία.»

Την κ. Σακελλαροπούλλου συνεχάρη επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.


To ΔΗΚΟ από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει «το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει θερμά την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και για την Κυπριακή Δημοκρατία, που καλούνται να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Είμαστε βέβαιοι, ότι θα υπηρετήσει το θεσμό του Προέδρου της Ελλάδας, με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και θα αγωνιστεί για τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ο προκάτοχος της, Προκόπης Παυλόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, με 261 «Ναι». Η ανώτατη δικαστικός εκλέχθηκε σήμερα Τετάρτη σε μια ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία και έγινε η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας - 8η από τη Μεταπολίτευση.
 
Υπέρ της κυρίας Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές -πολλοί περισσότεροι από τους 200 που απαιτούνταν για την εκλογή της- από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Απόντες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που είχε ενημερώσει ότι θα απουσιάζει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, και οι Αλεξιάδης και Συρμαλένιος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι που για λόγους υγείας δεν παρευρέθηκαν στην ψηφοφορία. Ο Άγγελος Συρίγος της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε με επιστολική ψήφο.
 

Δειτε Επισης

Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες