Καρφώνει το ΑΚΕΛ για οργανωμένη επίθεση εναντίον του ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Οργανωμένη επίθεση εναντίον του από το ΑΚΕΛ βλέπει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Alpha να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται ότι έχει δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα και προσδοκίες για αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας.
 
«Το ΑΚΕΛ με κατηγορεί καθημερινά και θεωρώ ότι είναι μια οργανωμένη προσπάθεια. Το ΑΚΕΛ αποφασίζει για τον τρόπο που θα κινηθεί. Θεωρώ ότι υπάρχει και προσωπικό στοιχείο σε αυτές τις κατηγορίες. Είμαστε δημόσια πρόσωπα και η όποια κριτική είναι αποδεκτή. Έχω πει δημόσια και θα το επαναλάβω ότι οι τριμερείς έχουν θωρακίσει πολιτικά και νομικά την ΑΟΖ της ΚΔ. Το επαναλαμβάνω και το εννοώ», σημείωσε αναφέροντας πως χωρίς συμμαχίες της Κύπρου στην περιοχή, η Τουρκία θα αμφισβητούσε όλες τις θαλάσσιες ζώνες.
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, απάντησε και στις έντονες επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Κυπριακό.
 
«Όλοι θέλουμε να λυθεί το κυπριακό, εκτός αν εννοεί το ΑΚΕΛ ότι η Τουρκία θέλει να λύσει το κυπριακό και εμείς δεν λύνουμε το κυπριακό. Επιτέλους πρέπει να τοποθετηθεί, ποιος ευθύνεται για την μη επανέναρξη των συνομιλιών και τη μη επίλυση του κυπριακού. Αν θεωρούν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και ο πρόεδρος ευθύνεται για την μη επίλυση του κυπριακού να βγουν δημόσια να αναφέρουν αυτή την προσέγγιση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, φέρνοντας ως παράδειγμα περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Η απάντηση του ΑΚΕΛ
 
Τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, σχολίασε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού, είπε πως όταν κατέχεις δημόσιο αξίωμα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις διαφορετικές απόψεις και κριτική, και ανέφερε πως το ΑΚΕΛ όταν ο ΔΗΣΥ ήταν αντιπολίτευση, έχει ακούσει πολλές κατηγορίες.
 
«Δεν θα πρέπει ο Υπουργός Εξωτερικών με τη μεγαλύτερη ευκολία να ενοχλείται όταν του ασκείται κριτική. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής ο Υπουργός Εξωτερικών και από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική θα ακούει και διαφορετικές απόψεις, θα ακούει και κριτικές σκέψεις», είπε.
 
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως αυτό που είπαν στον Υπουργό είναι ότι η επανάληψη της θέσης πως έχουν θωρακίσει πολιτικά και νομικά την κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα σύνθημα το οποίο στην πράξη δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα κάτι που βλέπουμε καθημερινά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που δεν αντιμετωπίζεται από αυτή τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Επίσης, είπαν στον Υπουργό Εξωτερικών πως πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση ποιος έχει δίκαιο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που δηλώνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις για το ποια μέτρα θα εφαρμόσει η ΕΕ ενάντια στην Τουρκία, ή ο Υπουργός Εξωτερικών που δηλώνει ότι πείσαμε και θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα απέναντι στην Τουρκία.
 
«Θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να λένε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και αν έχει με κάποιον πρόβλημα ο κ. Χριστοδουλίδης θα πρέπει να το έχει με τον κ. Αναστασιάδη που τον διαψεύδει σε αυτά τα οποία προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες μέρες», είπε.
 
Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του ΑΚΕΛ, για ακόμη μια φορά, για τη σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας και σημείωσε πως η Κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί πόσοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Τόνισε πως θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης και όχι ενέργειες που στοχεύουν στη περαιτέρω συντήρηση και αναβάθμιση της έντασης αυτής.
 
Σημείωσε πως όταν καταλαγιάσει η ένταση θα πρέπει η ΚΔ να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δίχως υποχωρήσεις.

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον