Δευτέρα 24 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπόνοιες για… δίπορτο της Ιταλίας στη Μεσόγειο αφήνει ο Ερντογάν

  20/01/2020 22:18
Υπόνοιες για… δίπορτο της Ιταλίας στη Μεσόγειο αφήνει ο Ερντογάν

Υπόνοιες για… δίπορτο της Ιταλίας στη Μεσόγειο αφήνει ο Ερντογάν

  20/01/2020 22:18
Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί γεωτρήσεων στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια ζώνη της Λιβύης προκαλούν προβληματισμό.
 
Και αυτό διότι ο Σουλτάνος βάζει στο κάδρο και την Ιταλία. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε κάποιες επαφές που έχουν Ρώμη και Άγκυρα για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης, ενώ προδίκασε ξανά τη στάση της Ελλάδας.
 
Μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για τη συμμετοχή της Ιταλίας στον EastMed ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ”πρώτα πρώτα για τις προσδοκίες της Ιταλίας ειδικά στο θέμα του φυσικού αερίου, ειδικά από άποψη προβολής μιας στρατηγικής επένδυσης στο πρότζεκτ του αγωγού Τουρκικό Ρεύμα (Turkish Stream) είναι πολύ πολύ σημαντικό”. “Αυτή η στρατηγική επένδυση ειδικά μας έχει δημιουργήσει πολύ διαφορετικούς δεσμούς. Εμείς αυτή τη στιγμή ασφαλώς θα εργαστούμε με τη Λιβύη για την συμφωνία μας αλλά εδώ μπορούμε να πάρουμε μαζί μας ως συνεταίρους και τρίτες ή τέταρτες χώρες. Μπορεί να πάρουμε και πέμπτη χώρα εδώ ως συνέταιρο. Σε αυτό το θέμα υπάρχει ομοφωνία με τον Σαράτς. Όταν τις πάρουμε και αυτές ασφαλώς θα υπάρχει μια πολύ διαφορετική εξέλιξη”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 
Σύμφωνα με το Open TV, η στάση της Ιταλίας είναι διφορούμενη στα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ιταλία θα υπογράψει τη συμφωνία για τον Eastmed.
 
Από αυτό φαίνεται ότι η Ιταλία παίζει σε όλα τα ταμπλό γι’ αυτό και η σημερινή δήλωση του Τούρκου προέδρου εντάσσεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
 
Πηγή: Έθνος
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας