Βύρας: Δεν ήταν εισήγηση της Ένωσης Δήμων η παράταση της θητείας των Δημάρχων

Δεν ήταν εισήγηση της Ένωσης Δήμων η πρόταση για παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2024, της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων και Κοινοταρχών, ώστε οι εκλογές τους να συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.
 
Ο κ. Βύρας σχολίαζε στο ΚΥΠΕ χθεσινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (Πολίτης) σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διατηρήσει στο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το άρθρο που προβλέπει παράταση της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων, Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων μέχρι τον Μάρτιο του 2024, για να δοθεί χρόνος στις τοπικές αρχές να προετοιμάσουν και να εφαρμόσουν τις αλλαγές που προβλέπουν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση και να συμπέσουν οι επόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές.
 
Στις δηλώσεις του ο κ. Βύρας είπε ότι «αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι ως Ένωση Δήμων δεν ήταν δική μας εισήγηση». Αντιθέτως, σημείωσε, «επειδή πολλοί μπορούν να μπουν στον συνειρμό να πουν ότι προσπαθούμε, σύμφωνα με τον τίτλο της εφημερίδας, να έχουμε «μπόνους», αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ως Ένωση Δήμων και δεν θα ασχοληθούμε ούτε στο μέλλον».
 
Πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Ένωσης Δήμων «όπως έχουν προκύψει με τις εισηγήσεις μας για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βασίζονται καθαρά στο τι θεωρούμε εμείς ότι είναι το συμφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες».
 
Ο κ. Βύρας είπε ακόμα ότι «εκεί θα παραμείνουν οι δικές μας εισηγήσεις και προσπάθειες. Αυτό είναι ένα θέμα που θα χειριστεί το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα κόμματα». Σημείωσε πως «αυτό είναι ένα θέμα που ούτε μας προβληματίζει, ούτε θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, γιατί το σημαντικό για εμάς είναι το νομοσχέδιο, η ουσία δηλαδή, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με τη μεταρρύθμιση».
 

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»