Τρίτη 18 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζήτησε στήριξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αβέρωφ

  14/01/2020 14:18
Ζήτησε στήριξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αβέρωφ

Ζήτησε στήριξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αβέρωφ

  14/01/2020 14:18
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε σήμερα όλα τα κόμματα να αφήσουν αιτιάσεις και να στηρίξουν στην Βουλή την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση θα φέρει.
 
Κληθείς να σχολιάσει, ύστερα από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στο μουσείο χαρακτικής του Χαμπή Τσαγγάρη, στην Λευκωσία, την πολιτική αντιπαράθεση για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν θα δώσει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να έχει άλλοθι για να μην προχωρήσει η αναγκαία για τον τόπο και την κοινωνία μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
«Αντί να πιάνουμε το γάντι, εγώ το αποφεύγω και καλώ όλους να στηρίξουμε στην Βουλή την μεταρρύθμιση και το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση θα φέρει σε λίγο», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής και των Κυπρίων πολίτων και στην περίπτωση της ΤΑ των δημοτών».
 
«Αυτός είναι ο στόχος μας, στηρίζουμε την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης και καλούμε όλα τα κόμματα να αφήσουμε αιτιάσεις και να στηρίξουμε αυτό που η Ένωση Δήμων στην οποία υπάρχουν εκλελεγμένοι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις ομόφωνα υιοθέτησαν ως την μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει τα της ΤΑ», κατέληξε.
 
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΔΗΚΟ για θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας είναι τόσο στενή και άψογη, προσθέτοντας ότι «αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και με την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Αναστασιάδη».
 
«Ό,τι χρειάζεται για την περαιτέρω ενδυνάμωση όλοι είμαστε ανοικτοί να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «πρωταρχικός στόχος για τον ΔΗΣΥ δεν είναι μόνο πως θα δημιουργούμε κόστος στην Τουρκία», αλλά «είναι μέσα από διεθνή και ευρωπαϊκά ερείσματα να κάψουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να ξαναζήσουμε σε μια επανενωμένη και ελεύθερη πατρίδα».
 
Επίσκεψη στο μουσείο χαρακτικής
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Χαμπής, ο χαράκτης, αποτελεί «πρότυπο και ο άνθρωπος που αγάπησε την τέχνη της χαρακτικής αλλά έχει και το ταλέντο και προσφέρει στον κυπριακό πολιτισμό όσων λίγοι».
 
«Η πράξη του να δώσει την δική του συλλογή για να μπορούν όλοι να μάθουν όχι μόνο την ιστορία της κυπριακής χαρακτικής αλλά και την παγκόσμια ιστορία της χαρακτικής, προσθέτουν στο ταλέντο και την αφοσίωση του Χαμπή το χαρακτηριστικό του ανθρώπου που νοιάζεται για τον τόπο του και την διατήρηση του πολιτισμού του», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η πολιτεία χρωστά στον Χαμπή και πρέπει να τύχει της στήριξης της πολιτείας σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Τσαγγάρης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τα καλά του λόγια προς το πρόσωπο του, είπε ότι το μουσείο το έκανε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία «Σχολή μουσείων χαρακτικής Χαμπής» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης βοήθησε ουσιαστικά για να γίνει το μουσείο.
 
Ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι το μουσείο έγινε για να μάθει χαρακτική ο κόσμος και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις του καθενός για την τέχνη της χαρακτικής και ότι αρκετοί δάσκαλοι παρακολούθησαν μαθήματα που προσφέρει η σχολή και μετέφεραν τις γνώσεις που πήραν στους μαθητές τους με αποτέλεσμα να γίνουν δύο μπιενάλε χαρακτικής νέων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας